Drugi športi

Razprodane Stožice v pričakovanju futsal spektakla med Slovenijo in Srbijo

Ljubljana, 30. 01. 2018 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S tekmo med Slovenijo in Srbijo se bo začelo evropsko prvenstvo v futsalu. Uvoda prvenstva se bodo ob številnih uglednih gostih udeležili tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin ter nekdanja mojstra nogometa, Portugalec Luis Figo in Srb Dejan Stanković.

Od leve v zadnji vrsti: Vid Sever, Tilen Štendler, Žiga Čeh, Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Kristjan Čujec, selektor Andrej Dobovičnik, Damir Puškar. Od leve v sprednji vrsti: Dejan Bizjak, Rok Mordej, Anže Širok, Teo Turk, Denis Totošković, Igor Osredkar, Matej Fideršek.
Od leve v zadnji vrsti: Vid Sever, Tilen Štendler, Žiga Čeh, Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Kristjan Čujec, selektor Andrej Dobovičnik, Damir Puškar. Od leve v sprednji vrsti: Dejan Bizjak, Rok Mordej, Anže Širok, Teo Turk, Denis Totošković, Igor Osredkar, Matej Fideršek. FOTO: Ervin Čurlič
V dvorani Stožice, ki bo gostila vseh 20 tekem prvenstva, bo petnajst minut pred tem tudi krajša slavnost ob odprtju, na katerem bo skupina Tosca Beat zaigrala posebej za to EP narejeno pesem Let's get going (Masters of Skills).
Prodane so še zadnje vstopnice za uvodno tekmo futsal evropskega prvenstva. Dvorana v Stožicah je uradno razprodana, vstopnic ni več na voljo. To bo tudi rekord po obiskanosti na tekmah slovenske futsal reprezentance.

"Pripravljeni smo dobro. Zdravi smo vsi, v ekipi je dobro vzdušje. naš cilj je napredovati iz skupine in k temu bomo stremeli. Že na prvi tekmi si bomo skušali vsaj deloma zagotoviti napredovanje, kar je naš prvi cilj," pred začetkom EP o ciljih pravi kapetan Igor Osredkar. Uvodni dan prvenstva bo na sporedu še tekma skupine B med Rusijo in Poljsko. Slovenija bo v skupini A igrala še proti Italiji, in sicer v soboto.

Sicer pa bo na prvenstvu nastopilo 12 ekip v štirih skupinah. Prvi favorit prvenstva bo znova Španija, sedemkratna evropska prvakinja, ki bo igrala v skupini D z Azerbajdžanom in Francijo. V skupini B bodo Rusija, Kazahstan in Poljska, v skupini C pa Portugalska, Ukrajina in Romunija. Prvenstvo se bo končalo 10. februarja, ko bosta na sporedu tekmi za 3. mesto in finale.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeleleni
30. 01. 2018 11.27
+3
dejmo SLOVENCI