Drugi športi

Raul videl izjemno Rezarjevo predstavo

Gummersbach, 22. 05. 2012 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni vratar Aljoša Rezar (Vfl Gummersbach) je v letošnji sezoni edini slovenski rokometaš, ki se lahko pohvali z igranjem v finalu evropskega pokala. Prvi finalni obračun Pokala pokalnih zmagovalcev s Flensburgom si je s tribune ogledal tudi sloviti španski nogometaš Raul.

Rokometaši nemškega prvoligaša Gummersbacha so izgubili prvi finalni obračun Pokala pokalnih zmagovalcev proti Flensburgu (34:33), eden boljših posameznikov v porazu pa je bil tudi slovenski vratar Aljoša Rezar, ki kot edini slovenski predstavnik nastopa v finalu katerega izmed evropskih rokometnih tekmovanj. Celjski rokometaš, ki se je pred začetkom letošnje sezone iz knežjega mesta preselil v najmočnejšo ligo na svetu – nemško Bundesligo, je zaustavil 16 poizkusov tekmeca, ki trenutno zaseda drugo mesto na nemški prvenstveni tabeli.

Rezar je na prvem finalnem dvoboju zaustavil 16 strelov.
Rezar je na prvem finalnem dvoboju zaustavil 16 strelov. FOTO: Damjan Žibert

"Vse obrambe bi zamenjal za našo minimalno zmago. Škoda, da nismo zmagali, a tudi minimalni poraz glede na letošnje tekmovalno leto in medsebojne obračune s Flensburgom ni nič katastrofalnega. Klubski cilji so bili povezani z obstankom med nemško elito, to nam je uspelo, po finalu pa bomo vse misli usmerili v novo sezono," je za 24ur.com povedal čuvaj mreže, ki je po neigranju pri najuspešnejšem slovenskem klubu naredil premik v Nemčijo in zadel v polno. Sicer pa je bil zadnji dvoboj s Flensburgom nekaj posebnega za prav vse rokometaše na igrišču, saj je bil med gledalci v Gummersbachu tudi legendarni španski nogometni napadalec Raul Gonzalez Blanco, ki je nazadnje nosil dres Schalkeja, v prihodnje pa bo igral za katarski Al Sadd.

"Kolikor sem seznanjen, je bil na tej tekmi zato, ker so njegovi novi delodajalci med pokrovitelji našega tekmeca v finalu Pokala pokalnih zmagovalcev. Tako eminentnih gostov ni pogosto na tribunah," je še dodal Rezar.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.