Drugi športi

Ratejeva v Ostravi pred svetovno prvakinjo Špotakovo

Ostrava, 26. 05. 2015 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je na mitingu Golden Spike v Ostravi osvojila 2. mesto. Z metom 62,02 metra je zaostala le za Izraelko Marharyto Dorozhon (63,85 m).

Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je zadovoljna zapustila Ostravo. Z metom dolgim 62,02 metra se je ob koncu veselila drugega mesta. Zaostala je le za zmagovalko Marharyto Dorozhon (63,85 m), domačinka Barbora Špotakova (58,57 m) in Rusinja Marija Abakumova (58,78 m) pa sta se morali zadovoljiti s četrtim in petim mestom. "Zadovoljna sem z drugim mestom, čutim pa, da to še ni bil pravi met in da sem tudi že v tem trenutku sposobna daljših metov. Danes potrujem naprej v Eugene, OR, na naslednjo tekmo Diamantne lige, kjer se nadejam boljših pogojev in posledično daljših metov in nadgradnjo rezultata," je po miningu povedala Ratejeva, ki je misli že preusmirila k Diamantni ligi, saj jo 30. maja čaka miting v Eugenu.

Martina Ratej
Martina Ratej FOTO: Reuters

"Tekmovalke v metu kopja so imele slabe pogoje, nizke temperature, dež in veter, kar vsekakor niso pogoji za vrhunske rezultate, zato še toliko bolj razveseljuje takšen rezultat. Pomembno je tudi dejstvo, da je Martina premagala svetovno rekorderko Špotakovo na domačih tleh ter Abakumovo kot nosilko medalj z največjih tekmovanj. Martina je metala zelo solidno in pripravljenost se stopnjuje," je dodal trener metalke kopja Andrej Hajnšek in poudaril, da tekmovalke niso imele optimalnih pogojev za vrhunske rezultate, saj jih je motil dež in veter, temperature pa so bile precej nizke.

Ob tem dodajmo, da je drugi slovenski predstavnik na mitingu Jan Petrač zasedel osmo mesto v teku na 1000 metrov (2:21,38).

Bolt prehiter za tekmece
Prvi zvezdnik mitinga na Češkem je bil Jamajčan Usain Bolt, ki je bil najitrejši v teku na 200 metrov. 28-letnik je v prvem nastopu letos tekel 20,13, drugo mesto pa je osvojil Isiah Young (20,35).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeleleni
27. 05. 2015 07.54
+1