Drugi športi

Hamiltonu kvalifikacije v Sepangu, zadnje mesto in smola za Vettla

Sepang, 30. 09. 2017 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Finec Kimi Raikkonen je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Malezije v Sepangu. Kvalifikacije pa je dobil Lewis Hamilton pred Raikkonenom in Verstappnom. Vettel pa bo tekmo začel iz zadnjega mesta.

Na tretjem prostem treningu je za Kimijem Raikkonenom na drugem mestu pristal njegov moštveni kolega iz Ferrarija Nemec Sebastian Vettel, tretji je bil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull). Vodilni v točkovanju za naslov svetovnega prvaka Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zasedel peto mesto.

Kvalifikacije so ponudile drugačen vrstni red. Najhitrejši je bil Hamilton, zanj je to že 70. karierni pole position, drugi je bil Raikkonnen. V drugi startni vrsti bosta oba Red Bulla, Max Verstappen in Daniel Ricciardo, v tretji Valtteri Bottas (Mercedes) in Esteban Ocon (Force India). Vettel je imel smolo, odstopil je že v prvem delu kvalifikacij zaradi težav s pogonskim agregatom in bo na dirki startal iz začelja.

Hamilton, ki je letos slavil kar sedemkrat, je dobil zadnje tri dirke letošnjega svetovnega prvenstva in ima idealno priložnost, da v skupnem seštevku še poveča prednost pred Vettlom, ki je na drugem prostem treningu postavil rekord kroga, v kvalifikacijah pa je imel neverjetno smolo. Hamilton ima 28 točk prednosti pred drugouvrščenim Vettlom, ki je v letošnji sezoni dobil štiri dirke.

Nedeljska dirka bo zadnja v Sepangu, saj prihodnje leto VN Malezije ne bo na koledarju svetovnega prvenstva formule 1. VN Malezije je bila na koledarju formule 1 od leta 1999.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
30. 09. 2017 18.00
-5
V formuli 1 vsi ki redno spremljajo vidijo kaj se dogaja.. vse se dogaja v prid jokice hamiltona.. da ravno vettlu odpove agregat v koncnici sezone zelo smrdi po sumljivem in tudi je... mali verstappen naj raje vozi bicikel ker za formulo je prevec neumen
brezcasni
30. 09. 2017 19.34
+3
..res si poznavalec razmer,tudi tvoj psevdonim pove da......
rma31
30. 09. 2017 21.05
Verstapen je odlicen dirkac, letos pac ima smolo z odstopi v katerih je bil kriv le 2x sam ostalo pa napake bolida ali craaaash
Dragan Savic
30. 09. 2017 12.20
+5
Mislm da bi blo smislno zamenat ljudi v ferariju ker to kar se zdej dogaja je smešn v ključnem delu sezone so pogrnl na celi črti.
Principat
30. 09. 2017 17.25
+2
pred leti je tudi tako bilo , samo takrat z vehemenco in podtikanji in režiranji je to Toth vedno znal neopazno izpeljati
SENCA2X
30. 09. 2017 19.08
res je,jaz sem stavil na baricela in glej ga zlomka tik pred ciljno črto ga nekdo prehiti in adijo 300 everčkov,potem pa je doping nepošten,pa moderček na mazetki pa še in še in niti pošteno ne moreš nič zaslužit tisti tadrugi pa zaslužijo