Drugi športi

Radojković: Vseskozi smo bili odpisani ...

Koper, 30. 04. 2012 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener rokometašev koprskega Cimosa Fredi Radojković je po končani evropski sezoni zadovoljen s predstavami svojih varovancev, saj so jih pred začetkom lige prvakov vsi zapovrstjo odpisovali.

Rokometaši koprskega Cimosa so v letošnjem tekmovalnem letu presegli evropske cilje. S prebojem v četrtfinale Lige prvakov so naredili več, kot so poznavalci razmer v rokometni Evropi od novinca med elito pričakovali. Še tri minute pred koncem dvoboja z Atletico Madridom so imeli aktiven rezultat, a ob koncu so prevladale izkušnje španskega tekmeca, njihova daljša klop, za nameček pa v celotnem dvoboju za razliko od domačinov niso dočakali kakšnega sodniškega darila.

Sebastjan Skube je ta hip najbolj vroč koprski rokometaš.
Sebastjan Skube je ta hip najbolj vroč koprski rokometaš. FOTO: Aljoša Kravanja

"Takoj po izpadu so bili igralci zelo razočarani, kar samo kaže, kako zelo so verjeli v naš preboj na zaključni turnir najboljše četverice. Takoj po prespani noči pa sem se ozrl nazaj, se spomnil, kako hitro so nas mnogi odpisali, in videl, da smo naredili izjemen evropski rezultat. V skupinskem delu smo bili odpisani, proti Kielcam so nas odpisali, pred dvobojem z Atleticom smo bili odpisani in potem smo bili praktično tri minute pred koncem povratnega obračuna v igri za Köln. Lahko smo zelo ponosni na evropsko sezono,“ je za 24ur.com povedal trener Koprčanov Fredi Radojković, ki bi si podobno kot vsak trener v tako napornem tekmovalnem letu želel še kakšnega igralca več.

"Videlo se je, da bi še potrebovali kakšnega strelca, ampak tako pač je. Delujemo v danih finančnih okvirjih, poizkušali smo s kombinacijo mladih igralcev in nekaterih izkušenih posameznikov. Davek smo plačali predvsem na domači sceni, kjer bomo po izjemni lanski sezoni ostali brez obeh lovorik. Kljub vsemu evropski rezultat delno odtehta izgubljen pokal, ampak mislim, da smo letos na najlepši možni način promovirali Slovenijo v Evropi,“ je dodal trener, ki upa, da bo vodstvo uspešno s v pogajanjih z aktualno igralsko zasedbo. Mnogim namreč poteče pogodba, njihova cena je po izjemni evropski sezoni zrasla, bogati tuji klubi pa so na vrata najboljših posameznikov že potrkali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasso90
30. 04. 2012 15.53
+5
Res škoda, da jim ni uspelo! :/ dosegli so pa res več od vseh pričakovanj... kar je pa razvesljujoče, pa to, da ekipa bazira z velikim številom slovenskih igralcev! in to mladimi igralci! TINE POKLAR z 21 leti tako igral v obrambi..super! za reprezentanco se nam ni treba bati! :) ROKOMET <3
kesmag
30. 04. 2012 13.04
+6
ta ademar leon pa je res en luzerski klub...tokrat so zapravili 11 golov prednosti..pred leti proti celjanom celo 13 golov