Drugi športi

V Portorožu Žemlja že v polfinalu, Radinski končal z nastopi

Portorož, 13. 08. 2015 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V Portorožu se je v polfinale teniškega challengerja Tilia Slovenia Open uvrstil Grega Žemlja, ki je izločil Mirzo Bašića z 2:1 v nizih. Z nastopi pa je v četrtfinalu končal slovenski teniški up Aljaž Radinski. Mariborčan je izgubil v četrtfinalu, Italijan Vanni je bil boljši z 2:0 v nizih.

Italijan Luca Vanni je v četrtfinalu teniškega challengerja v Portorožu s 6:2 in 6:0 premagal Aljaža Radinskega, enega od dveh slovenskih igralcev, ki sta še ostala v konkurenci. Mariborčan tokat ni bil kos izkušenejšemu tekmecu, izgubil je po 54 minutah igre. Kljub porazu slovenski reprezentant presrečen zapušča slovensko obalo. Kot povabljenec je pripravil dve prvovrstni presenečenji in uspeha kariere; do četrtfinala se je prebil z zmagama proti igralcema, ki sta na lestvici ATP uvrščena skoraj tisoč mest višje.

"To je bila zame neverjetna izkušnja in velika spodbuda za naprej. Danes proti Vanniju sem čutil utrujenost, saj doslej še nikoli nisem igral treh dvobojev v štirih dneh proti tako močnim igralcem. Portorož zapuščam z visoko dvignjeno glavo in se že veselim naslednjih nastopov na turnirjih futures, na katerih odslej ne bom več igral v kvalifikacijah," je dejal Radinski. Za uvrstitev v četrtfinale je Radinski, ki je bil pred turnirjem šele 1167. igralec na svetu, prejel 1245 evrov in 15 točk, ki ga bodo na novi razpredelnici popeljale blizu 800. mesta.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Final Focus

Italijan Vanni (141.) se bo v polfinalu Tilia Opna pomeril s petim nosilcem Slovakom Norbertom Gombosom. Tretji polfinalist je Rus Aleksander Kudrjavcev, zadnji pa je slovenski igralec Grega Žemlja, ki je premagal Mirzo Bašića, osmega nosilca, z 2:1 v nizih. Prvi niz je dobil igralec Bosne in Hercegovine po podaljšani igri (7:6), naslednja dva pa je dobil slovenski reprezentant (7:5, 6:3). Osemindvajsetletni Grega Žemlja, ki je niz zmag v Portorožu podaljšal na osem - leta 2013 je tu osvojil turnir, 2014 ni nastopil, letos pa jih ima že tri, se bo v polfinalu pomeril z Rusom Aleksandrom Kudrjavcevom (177.). Njun dvoboj se na osrednjem igrišču teniškega centra Marine Portorož v petek ne bo začel pred 20. uro. Pred tem bosta nastopila Luca Vanni in Slovak Norbert Gombos.

Žemlja je bil po zmagi proti odličnemu Bašiću, ki je trenutno v življenjski formi in ki je samo v zadnjih dveh mesecih izboljšal svojo uvrstitev na lestvici ATP za skoraj sto mest (147.), zelo zadovoljen. Pokazati je moral svoj najboljši tenis, na ravni iz leta 2013, ko je prišel do slovenske rekordne uvrstitve na lestvici ATP (43.).

Aljaž Radinski
Aljaž Radinski FOTO: Final Focus
"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev," je po dvoboju povedal Žemlja, ki je za zmago potreboval dve uri in 25 minut.

Z uvrstitvijo v polfinale si je Žemlja že zagotovil 29 točk za lestvico ATP, s katerimi bo naredil nov korak proti najboljšim. Že v ponedeljek se mu obeta uvrstitev okoli 250. mesta, seveda če ne bo nadaljeval svojega pohoda po Portorožu. Glede na igro in pripravljenost ne bi bilo nič nenavadnega, če bi v soboto zvečer pokal na 42.500 evrov vrednem turnirju še tretjič zapovrstjo dvignil Slovenec. Premierno izvedbo je dobil Žemlja, lani pa je zmagal Blaž Kavčič.

Pasica tenis Tilia Open
Pasica tenis Tilia Open FOTO:

Izidi četrtfinala:
Luca Vanni (Ita/6) - Aljaž Radinski (Slo) 6:2, 6:1;
Norbert Gombos (Slk/5) - Jevgenij Donskoj (Rus) 2:6, 6:2, 6:3;
Aleksander Kudrjavcev (Rus) - Paolo Lorenzi (Ita/2) 6:4, 1:6, 6:1;
Grega Žemlja (Slo) - Mirza Bašić (BiH/8) 6:7 (5), 7:5, 6:3;

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoDANB3medo
13. 08. 2015 22.44
-3
Oh, kak super ATP teniški turnir za izjemnih 50 tisoč nagradnega sklada. Res čudno, da ni prišel Đoković.