Drugi športi

Radinski v Portorožu do uspeha kariere

Portorož, 10. 08. 2015 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski teniški reprezentant Aljaž Radinski je imel čast, da je na turnirju serije challenger v Portorožu nastopil kot prvi med domačimi igralci in se presenetljivo gladko uvrstil v drugi krog. Japonca Hirokija Moriyo, 213. igralca na svetu, je odpravil s 6:1, 6:1.

Za 20-letnega Mariborčana, 1176. tenisača na lestvici ATP, je to največji uspeh v karieri. Še nikoli doslej se ni uvrstil v drugi krog na turnirjih challenger - Tilia Open v Portorožu ima nagradni sklad 42.500 evrov, prav tako pa še nikoli ni premagal toliko boljšega igralca od sebe.

Po dvoboju je priznal, da je imel na začetku precej treme, saj ni vajen igrati pred toliko publike, pa tudi pobiralci žog na turnirjih, na katerih običajno nastopa, niso prisotni. "Vseskozi sem si govoril, da moram uživati v igri in ne razmišljati o rezultatu. Žogico sem želel čim dlje zadržati v igri in napake prepustiti Japoncu. Zelo sem zadovoljen in priznati moram, da, odkar me je kapetan julija poklical v reprezentanco za Davisov pokal, nastopam veliko bolj samozavestno," je povedal Radinski, ki se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med tretjim nosilcem Belgijcem Kimmerjem Coppejansom in Francozom Jonathanom Eysericcom.

Prvi dan glavnega dela turnirja Tilia Open je nastopila še slovenska dvojica Tilen Žitnik/David Goršič. Izgubila je proti drugima nosilcema Francozu Fabricu Martinu in Indijcu Puravu Raju z 2:6, 2:6.

V torek bosta nastopila še preostala dva slovenska igralca v glavnem žrebu. Po 17. uri se bo predstavil najboljši slovenski mladinski igralec Jaka Kaplja, ne pred 19. uro pa je na osrednjem igrišču teniškega centra v Portorožu predviden obračun med Grego Žemljo in Italijanom Andreo Arnaboldijem.

Pasica tenis Tilia Open
Pasica tenis Tilia Open FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klaneceki
11. 08. 2015 13.14
+2
Ni vse zarota če nekdo premaga dobrega igralca " tipična Slovensko zavidanje". Poznam Aljaža in vem da dobro dela in da je to šele začetek njegove uspešne poti. BRAVO ALJAŽ
macek_garfield
11. 08. 2015 10.30
+1
... koliko je ze bila kvota na Aljaza ... samo vprasam ... japoncek pa je samo startnino pobral ... vse ostalo so stavniski posli ...
Chamberlain
11. 08. 2015 11.04
+2