Drugi športi

Žemlja 'pohrustal' Lacka, Radinski še naprej preseneča

Portorož, 12. 08. 2015 22.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Teniški turnir serije challenger Tilia Open v Portorožu bo slovensko obarvan še vsaj en dan. Med osem najboljših sta se uvrstila dva slovenska reprezentanta, 20-letni Aljaž Radinski in izkušeni Grega Žemlja.

Ajaž Radinski je v drugem krogu premagal še enega igralca, ki je na lestvici ATP skoraj tisoč mest pred njim, Francoza Jonathana Eysserica (233.), s 7:6 in 6:3. Radinski, 1176. igralec na svetu, za katerega je bila že zmaga v prvem krogu proti Japoncu Hirokiju Moriyji (213.) s 6:1 in 6:1 uspeh kariere, je po drugem dvoboju povedal: "Tako kot v prvem krogu sem bil sproščen, osredotočen zgolj na svojo igro in užival. Iz glave sem izgnal vse negativne misli, tudi na gledalce se nisem oziral in tako mislim nastopiti tudi jutri v četrtfinalu."

Aljaž Radinski
Aljaž Radinski FOTO: Final Focus

Če je bil 20-letni Radinski iz Bistrice ob Dravi nadvse suveren in je navdušil portoroško publiko, je osem let starejši Žirovničan naredil še korak naprej. 118. igralca na svetu, pred dvema letoma celo 44., zmagovalca osmih challengerjev, je izločil po vsega 58 minutah igre. Od tega je Slovak štiri minute porabil za zdravniški odmor, saj je hotel pri rezultatu 6:0, 3:0 vsaj malce omiliti sramoto.

"Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo," je dejal slovenski rekorder po nastopih v Davisovem pokalu Grega Žemlja, ki se bo v četrtfinalu pomeril z osmim nosilcem Mirzo Bašićem iz BiH, ki je na lestvici ATP trenutno na 147. mestu. Dvoboj je na sporedu v četrtek po 20. uri, pred njim pa bo priložnost še enkrat dobil Radinski, ki bo imel za tekmeca šestorangiranega igralca Italijana Luco Vannija.

Poleg Lacka je od postavljenih igralcev tretji dan glavnega turnirja izpadel še Nizozemec Thiemo de Bakker (7.), uspešni pa so bili drugi nosilec Italijan Paolo Lorenzi, Slovak Norbert Gombos (5.), Italijan Luca Vanni (6.) ter Mirza Bašić iz BiH (8.).

Slovenija ima svoja predstavnika le še na turnirju posameznikov. Med dvojicami se je kot zadnji poslovil Aljaž Radinski, ki je moči združil z nadarjenim, 15-letni Grkom Stefanosom Cicipasom. Premoč sta orala priznati Italijanski navezi Paolo Lorenzi/Matteo Viola, ki je slavila 6:3, 6:1.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Začni Živeti
13. 08. 2015 21.11
Bravo Aljaž bravo Grega!!
tedx
13. 08. 2015 17.38
+1