Drugi športi

Pungartnik ni več športni direktor pivovarjev

Celje, 11. 08. 2014 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F.
Komentarji
1

Roman Pungartnik vlogo direktorja RK Celje Pivovarna Laško opravlja zadnja štiri leta, a kot kaže se mu mandat izteka, saj mu upravni odbor ni izglasoval nove zaupnice. Njegov naslednik še ni znan. Do nadaljnjega bo tekoče posle v klubu prevzel član upravnega odbora Gregor Planteu.

Roman Pungartnik
Roman Pungartnik FOTO: Damjan Žibert

Vzroki za to, da v klubu niso podaljšali sodelovanja, niso znani. Po zanesljivih informacijah je verjetno eden izmed glavnih razlogov večja finančna luknja, kot je bilo predstavljeno v preteklosti (šlo naj bi za več sto tisoč evrov), ob tem, da nekateri igralci še niso podpisali aneksa h pogodbam, po katerem bi pristali na 30-odstotno znižanje plač.

Nekdanji izvrstni rokometaš Celja Roman Pungartnik je direktorsko vlogo prevzel aprila leta 2010, ko je nasledil Mija Zorka. V njegovem direktorskem obdobju so Celjani osvojili tri pokalne in en državni naslov. Novico je za 24ur.com potrdil tudi klubski predstavnik za odnose z javnostjo Miha Pantelič.

Upravni odbor pa po sklenitvi sklepa o nepodaljšanju pogodbe nekdanjemu direktorju slovenske reprezentace, nadaljuje z izvajanjem finančne sanacije. S tem želijo namreč zagotoviti še boljše pogoje za delo vseh klubskih selekcij.

Prišel z Noko
Pungartnik se je po letih igranja v tujini (Nemčija), skupaj z nekdanjim selektorjem in kasneje trenerjem Celja Zvonimirjem Serdarušićem, vrnil v slovenski rokomet. Takrat z ambicijo zasesti evropski prestol. Kljub neuresničitvi začrtanega, je Pungi ostal v klubu popularni Noka pa je moral oditi. Pungartnik je skupaj s Tomažem Jeršičem v knežje mesto zvabil tudi njegovega naslednika Vladana Matića, pri čemer je trener predčasno končal sodelovanje s klubom, športni direktor pa je ostal na položaju. Vse do petka, ko se je sestal upravni odbor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lux-penguin Salesin
11. 08. 2014 22.49
-1
Lol edina novica k v celemu dnevu ni zaslužla komentarja. Evo da ne bo kompleksa manjvrednosti.