Drugi športi

Po neslavnem koncu Toura se je Sagan odločil, da izpusti EP

Herning, 02. 08. 2017 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Aktualni svetovni in evropski prvak v cestni vožnji, Slovak Peter Sagan, ne bo nastopil na evropskem prvenstvu na Danskem. Neudeležbo v Herningu je potrdil v posnetku, ki ga je objavila Evropska kolesarska zveza.

Peter Sagan
Peter Sagan FOTO: AP

"Pozdravljeni vsi. Zelo mi je žal, da me ne bo na evropskem prvenstvu in ne bom branil majice. Vsem kolesarjem želimo vso srečo in tudi novemu evropskem prvaku. Veliko sreče," je na kratko dejal dvakratni svetovni prvak, ki je lani v Plumelecu postal prvi evropski prvak v kategoriji elite.

Slovak je bil v središču pozornosti na letošnjem Touru, kjer je poskrbel za incident. Dvakratnega svetovnega prvaka Petra Sagana so sodniki izključili, saj je Slovak v sprintu četrte etape s komolcem udaril Britanca Marka Cavendisha, ki je grdo padel. Po dirki se je Cavendishu opravičil, a to Britancu, ki jo je odnesel z zlomljeno ramo, ni prav veliko pomagalo.

Sagan se bo najverjetneje osredotočil na septembrsko svetovno prvenstvo na Norveškem, kjer bo lovil tretji zaporedni naslov. Tovrstni dosežek ni uspel še nikomur. Italijan Alfredo Binda, Belgijec Rik Van Steenbergen, Španec Oscar Freire in Belgijec Eddy Merckx sicer imajo po tri zlate kolajne na SP, toda nihče od omenjenih ni mavrične majice osvojil v treh zaporednih letih.

Letošnje EP v Herningu bo drugo v zgodovini za kategorijo elite. V boju za majico evropskega prvaka naj bi se udarili sprinterji, strokovnjaki med favorite za odličja uvrščajo Norvežana Alexandra Kristoffa in Edvalda Boasson Hagna, Italijana Elio Vivinija, Francoza Bryana Coquarda, Irca Sama Bennetta, Danca Magnusa Corta Nielsna in tudi Slovenca Luko Mezgeca.

Mezgec bo ob sebi imel močno ekipo, selektor Andrej Hauptman je vanjo uvrstil Kristijan Korena, Marka Kumpa, Mateja Mohoriča, Luko Pibernika, Jana Tratnika, Davida Pera, Rok Korošca in Mateja Mugerlija. Evropska kolesarska zveza je ob tem sporočila, da bo v vseh kategorijah nastopilo 751 kolesarjev in kolesark iz 47 držav.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lojzl
02. 08. 2017 19.01
kakšen incident? bi se ga mobu saj dotaknt