Drugi športi

Prošt: V Montpellierju imam še nedokončano delo!

Göppingen, 31. 03. 2013 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometni vratar nemškega bundesligaša Göppingena Primož Prošt blesti v dresu aktualnih delodajalcev, na zadnjem prvenstvenem obračunu pa se je vpisal tudi med strelce. Trboveljčan o športni prihodnosti ne razmišlja, po zadnjih predstavah sodeč, pa bo težko 'pobegnil' iz Nemčije.

Slovenski rokometni reprezentant Primož Prošt je po svetovnem prvenstvu v Španiji zdaj še med nemško elito dokazal, da ta hip sodi med najboljše čuvaje mrež v Evropi in posledično tudi na svetu. Trboveljčan je del zasedbe Göppingena, ki je nanizala deset zmag zapored in se ustrezno povzpela na prvenstveni tabeli. Proštovi izkupički se gibljejo med 15 in 20 obrambami na dvoboj, s čimer si lahko zagotoviš vstopnico v praktično vsak vrhunski evropski klub. A 29-letnik se s tem ne obremenjuje. Počne tisto, kar najbolje zna, po koncu sezone pa bo razmišljal o tem, kje bo nadaljeval športno pot.

Primož Prošt
Primož Prošt FOTO: Damjan Žibert

Po vseh letih čakanja je namreč dobil pravo priložnost, minutažo, za katero se je boril denimo z vratarjem, kot je Nicklas Landin, in na klopi presedel tudi celo sezono. A vsi ti dejavniki so ga ustrezno okrepili. "Zadnje leto na Danskem je bilo res neprijetno. Celo sezono sem presedel. A očitno so prav te stvari tiste, ki te ustrezno okrepijo. Tu so še dogodki iz Francije, iz katerih poskušam povleči vse pozitivno. Danes v rokometu uživam, jemljem ga kot igro. In ne gre samo za šport. Dovolj je časa tudi za družino. Danes je pač vse drugače, branim 60 minut in v tem uživam,“ pravi otrok trboveljskega Rudarja, ki je imel že sredi letošnje sezone na mizi ponudbi poljskih Kielc (razlog poškodba Cleverlyja) in Atletico Madrida (poškodba Hombradosa).

S športno prihodnostjo se ne obremenjuje, ima izostreno sliko, kje bi rad branil v prihodnje in ena izmed destinacij je tudi francoski velikan Montpellier, od koder je moral po stavniški aferi: "Tam imam še nedokončano delo. Čutim, da klubu nisem dal tistega, kar bi lahko. Če bi se ponudila možnost vrnitve v Francijo, bi nedvomno najraje odšel nazaj tja.

Večino prostega časa v Nemčiji posveti družini, predvsem mali Tili.
Večino prostega časa v Nemčiji posveti družini, predvsem mali Tili. FOTO: Damjan Žibert

Trenutno najbliže obstanku v Nemčiji
Proštu po koncu sezone poteče pogodba z Göppingenom, kjer blesti v vsem svojem sijaju, zato obstanek med bundesligaško elito ne bi smel biti posebna težava, morebiti pa se celo dogovori za novo pogodbo pri aktualnih delodajalcih. Čeprav imajo za prihodnjo sezono sestavljeno vratarsko križanko, to še ne pomeni, da kakšna sprememba ni možna. Ne nazadnje je za omenjeni klub lani sklenil pogodbo Darko Stanić, ki pa je nato vendarle ostal pri Metalugu. "Poznam to zgodbo, ampak ta hip nisem jaz tisti, ki odloča. Klub se mora v prvi vrsti odločiti, ali me želi, in potem se je treba temeljito pogovoriti o pogojih. Jaz bom do konca sezone poskušal govoriti le na terenu,“ je za 24ur.com pogovor zaključil vratar, ki ga zdaj čakajo reprezentančne obveznosti in dve zahtevni preizkušnji z Islandci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krema123
31. 03. 2013 16.36
+14
Eden najbolj vročih trenutno vratarjev. Vse naii naii mu privoščim. Saj ga je Denič moral uvrstiti v Repko nazadnje pa je bil eden glavnih k so pripomogli k zgodovinskemu uspehu slo. rokometa.
rambek
01. 04. 2013 01.04
+1
rambek
31. 03. 2013 13.35
+9
prošt je res izvrtsen rabimo ga v repki kakor tudi škofa
+13
Ker car si ti men Prošt ejga, samo drugič bodi večji in nam povej za kake dogovorjene tekme, da tudi mi zaslužimo, hvala in vesel praznik.