Drugi športi

Proračun pariških rokometašev 8 milijonov evrov

Pariz, 06. 09. 2012 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Paris HB-ja so v novo tekmovalno leto krenili z visokimi rezultatskimi cilji, katarski lastniki kluba pa naj bi v prvi fazi v projekt vložili 8 milijonov evrov.

Rokometaši Paris HB-ja – dres nekdanjega francoskega velikana nosi tudi slovenski rokometaš Rok Praznik – bodo v novo tekmovalno leto krenili z vidno okrepljeno zasedbo,direktor Bruno Martini pa je skupaj z ekipo tesnih sodelavcev v francosko prestolnico zvabil številne ugledne igralce.

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen FOTO: Reuters

Prišli so Didier Dinart, Luc Abalo, Mikkel Hansen, Mladen Bojinović in mnogi drugi, kar samo kaže, da so njihovi cilji povezani z bitko za državni prestol, pokalno lovoriko, v prihodnje pa si želijo tudi na vrh Evrope. Projekt pa je veliko lažje izvedljiv, odkar finance zagotavlja katarska korporacija Qatar Investment Authority, sicer lastniki nogometnega kluba Paris Saint Germain.

Potem ko so se mnogi spraševali, koliko bodo Katarci zapravili za izjemno zasedbo, zadnji izračuni kažejo 8 milijonov evrov. Samo Danec Hansen, ki je sklenil 4-letno pogodbo s klubom, bo letno prejemal 500 tisočakov. Ob tem dodajmo, da je eden izmed ciljev kluba tudi, da bi v prihodnjih sezonah Montpellier s Parizom zamenjal Nikola Karabatić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Seljako1899
07. 09. 2012 09.14
uf tile bodo pa močni :D
griksiflips
06. 09. 2012 20.52
-4
Rokomet je "poceni" šport ker se ga grejo resno samo Španija, Nemčija, Francija, Rusija, Madžarska, Slovenija, skandinavske države, balkanske države vse ostalo so eksoti. In globalno kot nogomet in košarka. Čeprav je tudi tule čutit mog globalizacije in mediske pokritosti in z tem na pridobivanju "priljubljenosti". Očitno tudi v rokomet prihajajo izmišljeni klubi, bomo pa videli kako jim bo šlo.
krema123
06. 09. 2012 17.47
+16
Pismo je rokomet pocen napram nogometu.Tle rabš max 10 mio.€ da sestavš vrhunsko moštvo.V nogometu je 10 mio. € premalo za enega nogometaša (dobrega)
pedritsegonita
06. 09. 2012 20.48
+2
Pa ne samo nogomet. V tem primeru je tud košarka poceni.