Drugi športi

Priprave v polnem teku, Joshua se krepi v telovadnici, Kličko razkril svoj motiv za zmago

London, 13. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aprilski dvoboj med nokavterjem Joshuo in 'veteranom' Kličkom že mesece pred obračunom buri duhove, medtem ko se glavna akterja že intenzivno pripravljata v telovadnicah se je oglasila tudi legenda boksarskega ringa, ki je prilil nekaj olja na ogenj.

Anthony Joshua in Vladimir Kličko svojo veličino kažeta tudi z besedami, saj z vsem spoštovanjem govorita drug o drugem.
Anthony Joshua in Vladimir Kličko svojo veličino kažeta tudi z besedami, saj z vsem spoštovanjem govorita drug o drugem. FOTO:
Veliki obračun med Joshuo in Kličkom si boste lahko 28. aprila ogledali tudi na VOYO.

Razprodani Wembley priča o visokih pričakovanjih in napetostih pred boksarskim dvobojem leta. Anthony Joshua se že pospešeno pripravlja na borbo z Vladimirjem Kličkom, ki bo odločala o naslovu svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF in WBA. 27-letnik je na družbenih omrežjih razkril nekaj utrinkov s priprav, prav tako pa je angleškim medijem zaupal, da se ne namerava osredotočati na nasprotnika, temveč zgolj nase. "Zanima me le moja plat zgodbe, življenje. Kaj vse moram narediti, da bom pokazal le najboljše? Ne skrbi me naslov. Zanima me, kaj bom naredil danes, jutri in dan za tem, le tako bo lovorika na koncu moja," je priznal Joshua, ki verjame, da se bo tudi njegov nasprotnik prikazal v najboljši luči. "Mislim, da je čas za borbo idealen. Zadnji Kličkov poraz je bil boleč in je zadal veliko rano v njegov oklep," se je ob velikem dvoboju oglasil tudi nekdanji svetovni prvak Lennox Lewis, ki verjame, da bo Joshua osredotočen in voljan dokazati svoje zmogljivosti, po dobljeni borbi proti Charlesu Martinu: "Ta pas mu je bil skorajda podarjen. V resnici si ga ni prislužil, prav zato bo to odlična priložnost, da ga vzame prvaku, ki se je že okitil z njim."

Tudi 40-letni Kličko je že pridno zaposlen s pripravami na veliki dvoboj na Wembleyju, čeprav njegove misli v zadnjem času zaposluje predvsem spomin na dolgoletnega trenerja Emanuela Stewarda. Z lovoriko bi želel počastiti spomin na preminulega ameriškega boksarja, ki mu je dolgo časa stal ob strani. Prav slednji bo še dodatna motivacija pred dvobojem z Joshuo, ki slovi po svojih silovitih nokavtih. "Želim si zmage, ne le zaradi sebe temveč tudi zaradi drugih, tudi mojega nekdanjega trenerja. Še danes močno občudujem Emanuela Stewarda. Prav on me je oblikoval na moji boksarski poti, prav tako pa mi je pomagal graditi tudi na osebnostni ravni. Mislim, da mu dolgujem to borbo, saj je dolgo časa govoril o takšni prelomnici mojega življenja. Verjel je, da moj ključni dvoboj šele prihaja. Dolgo časa mu nisem verjel. Sedaj pa vem, da je imel prav. Veselim se že aprilskega dvoboja z Joshuo, ne želim biti le vpleten, temveč želim oditi kot zmagovalec," je priznal Kličko, ki je navdušen tudi nad ogromnim odzivom gledalcev, ki kaže na veličino samega dvoboja. Spektakel na Wembleyju, si bo sodeč po prodanih vstopnicah, ogledalo blizu 90.000 ljubiteljev boksa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
13. 02. 2017 20.30
Joshua ga bo nokavtiral ...
ggargamell
13. 02. 2017 17.52
če si kdo zasluži premagati klička je to samo joshua
Kaoswakii
13. 02. 2017 10.56
+1
Navijam za Klička ampak.... mali je "opasan", mislim, da Kličko nima šans, na žalost.....
arose
13. 02. 2017 09.04
+4
komaj čakam. Po mojem mnenju so z Joshuo Kličku šteti dnevi =)). Noro bo gledat. Na žalost si dvoboja ne bom ogledal na VOYU :)))
zobar652
13. 02. 2017 09.59
+6
na SREČO si dvoboja neboš ogledal na VOYU* :D