Drugi športi

Pri Citroenu bi radi zadržali Raikkonena

Pariz, 08. 11. 2010 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finski voznik relija Kimi Raikkonen po letošnji reli izkušnji razmišlja, da bi ostal del karavane WRC. Pridobljena znanja bi mu lahko namreč pripomogla k izboljšanju letošnjih dosežkov.

Finski relist Kimi Raikkonen se je že pred uvodno dirko njegove krstne sezone med reli elito zavedal, da ga skozi sezono ne čaka nič kaj lahko delo. S Citroenom C4 WRC je sicer nekajkrat ogrozil najboljše, a s številnimi napakami med samimi hitrostnimi preizkušnjami hitro zapravljal možnosti za vrhunski dosežek. "Naša sezona se ni odvijala tako, kot smo si zastavili, ampak nekaj takšnega sem tudi pričakoval. Popolnoma normalno je, da se v uvodni sezoni učiš,“ je dejal Finec.

Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen FOTO: Reuters

Navkljub nesrečam, ki so bile sestavni del sezone zanj, je njegov zakoniti zastopnik Benoit Nogier dejal, da lahko najboljše od nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 šele pričakujemo. "Uči se še. Ne pozabite, da je to njegova krstna sezona med relisti. Po progah se vozi praktično prvič v življenju. Tudi prihodnjo sezono se bo še lovil, razumljivo, v kolikor se bo odločil, da ostane med nami. Mi si tega želimo,“ je dodal Nogier.

Potem ko je Raikkonen že zavrnil možnost dirkanja za Renault v formuli 1, je iz dneva v dan bližje obstanku v karavani WRC: "Reli je na Finskem nekakšen nacionalni šport. V letošnji sezoni sem resnično užival. Le malokdo dočaka priložnost med reli elito in rad bi ustrezno izkoristil letos pridobljena znanja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
29. 11. 2011 10.43
KJE STE TO PREBRALI, DA BI CITROEN RAD ZADRŽAL RAIKKONENA JIH JE ŠE 9 PRED NJIKM KATEREMU LAHKO ON KONKURIRA V EKIPI CITROENA?
Blackie88
08. 11. 2010 16.05
predvidevam da zarad sponzorjev in ne kšnih rezultatov. Sicer ga bom pa vidu ta vikend v Walesu =)