Drugi športi

Pri AZS razočarani nad odločitvijo OKS

Ljubljana, 11. 07. 2012 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije je razočaran nad odločitvijo Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije, ki ni potrdil nastopa Boštjana Buča in Nine Kolarič na olimpijskih igrah.

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije je razočaran, da Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije ni potrdil nastopa Nine Kolarič in Boštjana Buča v Londonu, čeprav sta izpolnila zahtevane pogoje. Oba sta izpolnila zahtevane pogoje Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) in Mednarodne atletske zveze (Iaaf), kljub temu pa ju je OKS črtal s seznama potnikov za OI. Glede na pogoje, pod katerimi bodo slovenski športniki nastopali v Londonu, je UO AZS prepričan, da so atletoma neupravičeno odvzeli možnost nastopa na OI, ugotovitve pa je UO AZS posredoval Izvršnemu odboru OKS in Odboru za vrhunski šport.

Nina Kolarič
Nina Kolarič FOTO: Reuters

Ob tem so dodali, da ostri kriteriji Iaafa ne dovoljujejo nastopov nekaterim slovenskim atletom in atletinjam, ki so dosegli kriterije, a zaradi posebnih pravil njihov nastop ni mogoč. Zaradi tega je brez nastopa v Londonu ostalo še pet atletov, in sicer Snežana Rodić, Daneja Grandovec, Neža Mravlje, Anton Kosmač in Mitja Kosovelj. UO AZS je OKS predlagal, da potrdi vse atlete, ki so dosegli norme. Prepričani so, da bo podpora OKS na atlete z doseženimi normami delovala pozitivno, ne nazadnje so vsi omenjeni atleti v polnem treningu za avgustovski nastop.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dax200
12. 07. 2012 10.00
+2
Vsak športnik, ki 20 let GARA, si želi da nastopi na OI. Če športnik doseže normo pomeni, da ni tretjerazredni ampak prvorazredni. Če pa govorimo, kdo ima šanse za medaljo na OI, pa se to rajši vprašamo pri NOGOMETU. Naši nogometaši pa imajo možnosti za medaljo na svetovnih in evropskih prvenstvih?????????? Hahahah... Lepo vas prosim. Če bi kje morali šprati je pri nogometu... Vsak športnik, ki izpolni normo, si zasluži nastop na OI, ne glede na finančno stanje države. Tisti, ki ste proti si upam trditi, da sploh niste športniki in vso dogajanje spremljate iz kavča s pivom v rokah. Vi si sploh ne morete predstavljati, kakšne napore doživljajo naši športniki. Vsak ki izpolni normo pomeni, da je med 30 najboljšimi atleti na svetu!!! Tako da bi samo to povedal, da si najprej Vi pri sebi razčistite kdaj ste bili nazadnje med 30 najboljšimi na svetu in odložite pivo, ker če bi kje morali šparati je na alkoholu... Vsekakor se strinjam, da moramo Boštjana in Nino poslati na Olimpijske igre, ker si brez dvoma zaslužita. Pa lep športni pozdrav
NiiCk
12. 07. 2012 01.03
+0
Na OI štejejo le MEDALJE, vse ostalo nima nobene vrednosti in tudi nihče za ostale rezultat ne ve. In prav je, da se na OI pošlje le tiste, ki imajo možnost za medaljo oz vsaj finale, da presenetijo. Vse ostalo je turistični izlet. To ni nogomet, kjer lahko presenetiš. v Skoku v daljino se ne more vsem 50im tekmovalkam ponesrečit skok. Tui pri tekmu na pamet rečem, 100 m, ne morem pričakovat, da bi zmagal, če pa nisi niti blizu najboljšim.. treba biti realen in tako gledat. Raje denar v mladi kader kot te turisnične izlete, ki je potrata denarja.
L3T4NC4
12. 07. 2012 06.33
+6
glede na zapisano si razvit kot nek 15 letnik, ki ne zna še razmišljati in o življenju nima pojma... VSAK lahko teoretično zmaga, pride na stopničke ali v finale... Sam pa si v življenju verjetno 3x vrgel na koš ali pa 2x celo zadel gol, sedaj pa pametuješ...
tali?ni tom
11. 07. 2012 23.01
+3
bo pol za kocjančiča zmankalo keša ! je ful naredu za slovenijo in njeno promocijo v svetu zlasti v koreji ! bedniki !
NiiCk
12. 07. 2012 00.57
+0
Saj so prav naredli, zakaj bi pošiljali na OI nekoga, za katerega se vnaprej ve da nima šsanse za finale , kaj šele za medaljo, ta denar, kaj bi se porabil za pot, naj gre raje v mlad kader. bo več kotisti, ker te norme so še tak prenizke.. če nisi vsaj blizu finala, po časih in daljavah v tekoči sezoni, nima smisla da zapravljaš državni denar za izlet.
skydrol7
12. 07. 2012 02.27
-1
ja,so pac taki casi kjer vsagdo gleda samo za medalje in kvalifikacijo v finale,bili so casi ko je bilo vazno da si dosegel normo za OI paq si bil uvrscen v reprezentanco.....
L3T4NC4
12. 07. 2012 06.36
+2
@niick ... tudi zate vedo, da nimaš pojma o čem pišeš, pa še ti zmeraj pustijo bedarije pisati.... @squawk ... a misliš, da bo Debevc 100% prinesel domov kolajno?.. kaj pa če bo on zatajil na celi črti?... vsakdo lahko zmaga in vsakdo lahko izpade takoj... kdor pa se trudi in uspe doseči normo, ki ni ravno mačji kašelj, pa si zasluži oditi na tekmovanje
NiiCk
12. 07. 2012 08.32
+0
Norme so prenizke v tem je Blem, pa ne bodite pametni, naprimer Osovnikar nikol ne bo imel šanse za medaljo, v določenih športih treba biti realen. Nekdo, ki v tem letu se ni niti približal recimo najboljšim v skoku v daljino, je nemogoče, da bi mu tam uspelo skočti tako dobro, če celo leto, ali dve ne moreš tega doseči... + ostalim tekmovalcem se mora grozno ponesrečit.