Drugi športi

VIDEO: Grega Žemlja v finalu Portoroža

Portorož, 14. 08. 2015 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski teniški igralec je z 2:0 v nizih premagal Rusa Aleksandra Kudrjavceva in se uvrstil v veliki finale Tilia Opna v Portorožu. Njegov nasprotnik v velikem finalu bo Italijan Luca Vanni. Dvoboj je trajal 69 minut.

Potem, ko se je v finale Odprtega prvenstva Slovenije prebil italijanski tenisač Luca Vanni, sta se za drugo mesto v velikem finalu pomerila Rus Aleksander Kudrjavcev in zadnji Slovenec na turnirju Grega Žemlja. Tekmeca sta se do dvoboja v Portorožu udarila trikrat, zadnji dvoboj v Bergamu je dobil Rus. A s tem se Žirovničani ni obremenjeval. Na osrednje igrišče ŠRC Marina v Luciji pri Portorožu je stopil zelo motiviran, po zmagah na letošnjem turnirju, s primerno okrepljeno samozavestjo, in počasi začel vsiljevati tekmecu svojo igro. V šesti igri mu je brez izgubljene točke uspel odvzeti začetni udarec, povedel s 4:2, a 29-letni tekmec se ni predajal. Ko je kazalo, da bo Žemlja dobil prvi niz, mu je odvzel servis, a nekoč najboljšega Slovenca na ATP lestvici, to ni zmedlo. Uspel je dokončati delo in s 6:4 dobil prvi niz.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Final Focus

V drugem nizu je Žemlja povedel z 1:0, Kudrjavcev si je lažje poškodoval koleno in napočil je krajši premor. Osredotočenost na dvoboj Gorenjca ni pešala, ko sta se vrnila na igrišče je nadaljeval silovito in dvakrat odvzel začetni udarec tekmecu. Rus se je nato odločil tvegati vse, upal, da bo preobrnil potek dvoboja in odvzel servis Žemlji, nato dobil še igro na svoj začetni udarec in se približal na 4:2, a Žemlja je dobil naslednjo igro, pri čemer je ruski tenisač že predčasno odkorakal proti svoji klopi. Osma igra je bila tako le formalnost, Žemlja jo je dobil in se uvrstil v veliki finale ATP challengerja. Neposredni prenos dvoboja z Vannijem bomo ob 20.00 naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M@ko
14. 08. 2015 23.17
-2
Eni in isti filmi, ali pa nek tenis s petorazrednimi igralci.... saj je vse isto.
joze drugi
14. 08. 2015 23.01
-1
Sem bil zelo vesel ko sem videl da prenašate tekmo, ko sem pa videl da match snemate s telefonom sm pa takoj prešalto na nikol več gledat športni dogodek na vaši tv. Pri novici da se je pa reanault začel topiti na soncu so pa onemogočeni komentarji ker so vaši zvesti oglaševalci :)))))). Ni jih treba bit nič sram saj danes nobena znamka ni več kar je bila, govorim o teh vozilih do par deset tisoč €.
rambek
14. 08. 2015 22.58
+0
MesOjediPinGvin
14. 08. 2015 23.14
-1
Žemlja, ne zemlja. Super je takole zmagovati po dolgotrajni odsotnosti. Upam, da zmaga, povrh vsega še v Portoržu. Bo lepa popotnica za nadaljnje delo.
dunc46
15. 08. 2015 20.53
Ej ... SLOVENIJA MOJA DEZELA!!!!! Naj si naši zmazeki veleumni pogledajo kako bi zgledala prepoznavnost po simbolni plati!!!!bravo... !!!!zavozli so nas na vseh nivojih zdaj bi blo čas da se kaj začne premikat pri zastavi!!