Drugi športi

Predsednik JZS o primeru Trstenjak: Tina je postala žrtev obljub …

Ljubljana, 10. 08. 2015 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič sodi v skupino tistih, ki si močno prizadevajo, da bi uredili zaposlitveni status najboljši judoistki na svetu v kategoriji do 63 kilogramov Tini Trstenjak.

Trina Trstenjak
Trina Trstenjak FOTO: Damjan Žibert
Na medijske zapise, ki so bili v 99 odstotkih naklonjeni najboljši judoistki na svetovni lestvici Tini Trstenjak, ki zaradi manjkajoče mature ne dobi zaposlitve pri Ministrstvu za obrambo, se je odzvala Judo zveza Slovenije oz. njen predsednik Darko Mušič. "Tina Trstenjak je v zadnjih letih z delom in rezultati dokazala, da postaja ena najboljših športnic v Sloveniji, hkrati pa resna kandidatka za olimpijsko medaljo v Riu 2016. Zato je bila prioritetna želja Judo zveze Slovenije, da se čim prej uredi status naši najboljši športnici, čeprav formalno ne izpolnjuje vseh pogojev za zaposlitev v javni upravi. Tina se je odločila, da bo v športu uspela, zato je temu cilju podredila prav vse. Tudi sama ni nikoli pritiskala na vodstvo Judo zveze Slovenije, da naj uredi njen status, da bi se tako lahko v miru pripravljala na olimpijske igre. Čeprav si želi statusa, ki si ga zasluži, ni nikoli zaprosila zanj. To je naloga odgovornih v njenem klubu, naloga Judo zveze Slovenije in tudi naloga Olimpijskega komiteja Slovenije," je uvodoma v izjvai za javnost zapisal predsednik Judo zveze Slovenije Mušič.
Bogdan Gabrovec
Bogdan Gabrovec FOTO: 24ur.com

"Tina je postala žrtev obljub, najhuje pa je, da ji je , po uspešnem nastopu v Bakuju, nekdo prehitro obljubil ureditev statusa. To je tudi glavni razlog njene razočaranosti, stresne situacije in jeze njenega trenerja. Razumemo, da se trener postavi na stran tekmovalke, vendar je potrebno odgovornim dati možnost, da opravijo svoje delo ali, da popravijo svojo napako. Obračunavanje preko medijev in obnavljanje starih zamer ne vodi do rešitve," je dodal naslednik Bogdana Gabrovca na omenjenem položaju in dodal: "Verjamemo, da se vsi odgovorni, ob Judo zvezi Slovenije, zelo trudijo, da uredijo njen status, zato smo prepričani, da se bo zadeva uredila. Vemo, da si tega iskreno želijo tako na Olimpijskem komiteju Slovenije kot še kje drugje v naši državi, ob tem pa se zavedamo, da mora biti rešitev v okviru zakonodaje in po pravilih stroke. Zakone in pravila pa pišemo mi, ljudje, zato tudi verjamemo, da se bo našla pot, ne samo le za začasno, ampak tudi za dolgoročno rešitev."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

infostriker
10. 08. 2015 23.56
Pa zakaj bi zaposlili nekoga, ki našo državo predstavlja na raznih prvenstvih po svetu? Dejmo raj zaposlit eno novo tajnico v JU ki ima vsaj lepe nohte in bo natisnila 2 papirja v pol leta.
Jožajoža
10. 08. 2015 22.16
+2
če je zavec , ki ima končano samo osnovno šolo ljudevita pivka na ptuju, lahko v službi policaja, zakaj tina ne bi mogla biti vojakinja. za oba poklica res ne rabiš kakšne posebne izobrazbe.
Alteist
10. 08. 2015 19.15
+3
Za profesionalen šport se je odločila sama. Zakaj naj bi zaradi tega imela privilegij?
reci1
10. 08. 2015 19.18
+1
tako je. Vsi bi bili radi privezani na državnem koritu - zelo udobno !
steff10
10. 08. 2015 21.03
-6
murate
10. 08. 2015 21.08
+3
alteist ,predlagam Tini ,da še neprej trenira pod okriljem fabija ampak za državo ,ki je to pripravljena financirat zlovenija najde denar samo za takšne na ć