Drugi športi

Pred EP v futsalu: 'Uspeh bo, če pridemo iz skupine'

Brdo pri Kranju, 22. 01. 2016 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanco v dvoranskem nogometu v začetku februarja čaka začetek EP, še prej pa dve pripravljalni tekmi z izbrano vrsto ZDA. Na novinarski konferenci je selektor Andrej Dobovičnik predstavil seznam igralcev, na katere računa, in cilje za tekmi z Američani in EP.

Andrej Dobovičnik
Andrej Dobovičnik FOTO: Drago Perko/futsal.si
Reprezentanca se bo zbrala 24. januarja, dan pozneje ob 18.30 pa bo v Novigradu na sporedu prva tekma z Američani. Drugi obračun z istimi tekmeci bo 27. januarja na slovenski obali v Kopru, prav tako ob 19.15. Na EP bodo Slovenci najprej igrali proti gostiteljici Srbiji, tekma bo 2. februarja, dva dni pozneje pa še proti Portugalski. Na seznamuselektorja Andreja Dobovičnika so: Igor Bratić (Oplast Kobarid), Kristjan Čujec (Nacional Zagreb), Matej Fideršek (Brezje), Alen Fetić (Brezje), Nejc Hozjan (Montesilvano), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (Oplast Kobarid), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Brezje), Tilen Štendler (Adriatica) in Gašper Vrhovec (Litija). Na seznamu je tudi Sebastijan Drobne (Sevnica), ki pa je na čakanju.

Dobovičnik spiska pred odhodom na EP ne namerava spreminjati, razen če se kateri od igralcev poškoduje ali bo v slabi formi. "Četrtič zaporedoma smo se z isto reprezentanco uvrstili na tekmovanje. Pričakovanja so velika. Žreb nam ni bil naklonjen, to ne igra vloge. V soboto se dobimo, fantje so trenirali po svojih zmožnostih in v svojih klubih. Po izjavah fantov in vodstva bo prva tekma odločilna. Poizkušali bomo, da se že na prvi tekmi pokažemo v pravi luči," je pričakovanja strnil Dobovičnik in o konkretnem cilju dodal: "Glavni cilj je, da se uvrščamo na velika tekmovanja. Z zvezo nismo postavili ciljev, naš osebni je četrtfinale."

Futsal reprezentanca Slovenije
Futsal reprezentanca Slovenije FOTO: Drago Perko/futsal.si

Bolj konkreten pri postavljanju ciljev in pričakovanj je bil kapetan Osredkar: "Uspeh bo, če pridemo iz skupine. Neuspeh bo, če ne pridemo iz skupine. Na zadnjem EP smo pokazali, da imamo kakovost. Skupina je težka, zavedamo pa se svojih kvalitet. Po večini smo amaterji, borimo se s prvokategorniki. Moja pričakovanja so, da pridemo iz skupine, potem bomo videli." "Pričakovanja so po prejšnjem EP narasla. Ne smemo upati preveč. Igrati moramo svojo igro, brez filozofiranja. S trdo igro in borbo bomo lahko kaj naredili," pa so bile besede Čujca. Za konec se je slovenski selektor ozrl še na testa, ki njegove izbranca čakata pred EP - to sta tekmi z Američani. "Mednarodna srečanja se načrtujejo vnaprej. Bili smo zasičeni evropskih tekmecev. Z nekaterimi se nismo mogli dogovoriti. Ponudila se je možnost Američanov, igrali bomo še z drugimi ekipami. Posebej se na njih ne bomo pripravljali. Skozi ti tekmi bomo skušali dograditi našo igro," pravi Dobovičnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.