Drugi športi

Pred dvema letoma zrl smrti v oči, zdaj bo na boksarskem spektaklu na VOYO izzval nepremaganega Golovkvina

London, 09. 09. 2016 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto se obeta težko pričakovani boksarski spektakel v londonski areni O2, kjer se bosta za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po različici WBC, IBF in IBO pomerila še neporažena boksarja Genadij Golokvin in Kell Brook. Slednji je obračun označil za najboljšega v trenutni eri boksa. Prenos na VOYO v soboto ob 20. uri.

Kell Brook pravi, da je vrhunsko pripravljen na obračun z Golokvinom.
Kell Brook pravi, da je vrhunsko pripravljen na obračun z Golokvinom. FOTO: AP

Pred dvema letoma je britanski boksar Kell Brook na Tenerifih skorajda izgubil življenje, ko ga je ob pivskem pretepu napadel domačin z mačeto. V kolikor bi v bolnišnico Brook prišel kakšno uro kasneje, bi bilo že prepozno. Zdaj se bo pomeril z enim najboljših boksarjev na svetu Genadijem Golokvinom, ki slovi po izjemno hitrih in močnih udarcih. "Zakaj bi se bal Golokvina, ko pa sem zrl smrti v oči? To je šport. To se ne more primerjati s tem, da sem skorajda izgubil svoje življenje,'' je pretekli mesec za britanski The Telegraph povedal Brook, sicer izzivalec Golovkina, ki brani pasove WBC, IBF in IBO.

Sobota bo poseben dan za boksarsko zgodovino. Ali Brook ali Golovkin prvič iz ringa ne bosta izstopila kot zmagovalec. V primeru neodločenega izida pa se lahko zgodi, da bosta oba do sedaj še neporažena boksarja iz ringa odšla brez zmage. "To bo najboljši obračun v svetu boksa. Ta dvoboj me vznemirja. Sem najboljši v velterski kategoriji in nihče noče boksati z mano, enako je z Genadijem Golokvinom v srednji kategoriji,'' je v pogovoru za Telegraph še povedal Brook. Ta je na petkovem tehtanju tehtal nekoliko več kot njegov nasprotnik iz Kazahstana (72,3 kg/72,07 kg). Brook se je za obračun  z Golokvinom moral pošteno 'zrediti', saj je pridobil kar dobrih pet kilogramov mišične mase. Za Britanca bo to sicer sploh prvi obračun v srednji kategoriji. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.