Drugi športi

Praznikov Pariz želi na evropski rokometni vrh

Pariz, 02. 06. 2012 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Pariz bo v kratkem sklenilo sponzorsko pogodbo s katarskimi šejki, ki so lani priskočili na pomoč nogometnemu velikanu PSG. Dres Parižanov bo tudi v prihodnje nosil Celjan Rok Praznik.

Rokometaši francoskega Pariza, kjer sta v letošnji sezoni igrala Slovenca Rok Praznik in Goran Kozomara, so ohranili status prvoligaša, kar je bil nepisani predpogoj za prihod velikih vlagateljev, ki želijo zgraditi velik evropski klub. Gre za katarskega šejka, ki je leta 2011 najprej priskočil na pomoč nogometašem Paris Saint Germaina, v prihodnjih sezonah pa naj bi relativno izdatno pomagal tudi rokometašem. Praznik ostaja član kluba, medtem ko se je Kozomara že poslovil od kluba iz francoske prestolnice. "Resnično prihajajo katarski vlagatelji. O tem se je govorilo praktično od prvega dne pravkar končane sezone, pri tem pa bi želel poudariti, da je zgodba vendarle nekoliko prenapihnjena. Čeprav so govori in piše o velikih zneskih, ki so jih pripravljeni vložiti v nakup igralcev, je dejstvo, da želijo pariškemu rokometnemu klubu povrniti nekdanji ugled,“ je za 24ur.com povedal Celjan, ki se je pred začetkom letošnje sezone vrnil v Francijo, saj je v preteklosti že igral v Parizu, in sicer za Ivry.

Rok Praznik je na dosedanji športni poti igral tudi za koprski Cimos, pred začetkom letošnje sezone pa je oblekel dres Pariza, kjer bo ostal vsaj še prihodnjo sezono.
Rok Praznik je na dosedanji športni poti igral tudi za koprski Cimos, pred začetkom letošnje sezone pa je oblekel dres Pariza, kjer bo ostal vsaj še prihodnjo sezono. FOTO: Črt Butul

"Menim, da je to zelo dobro za šport, da so vlaganja potrebna tudi v rokometu,“ je še dodal Praznik. Specialist za obrambo ima za sabo dobro sezono, verjame pa, da bi z določenimi okrepitvami lahko naredili želeni korak naprej. Francoski mediji so se razpisali o številnih igralskih željah, veliko pa bo odvisno tudi od uspešnosti menedžerja kluba, nekdanjega francoskega rokometnega vratarja Bruna Martinija. V medijih se kot potencialni okrepitvi omenjata predvsem Nikola Karabatić in Ivano Balić, trenersko palico pa naj bi prevzel ali Philippe Gardent ali pa Zvonimir Serdarušić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.