Drugi športi

Powellov trener: Nikoli ga nisem oskrboval ...

Lignano, 17. 07. 2013 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kondicijski trener jamajškega sprinterja Asafe Powella Christopher Xuereba zavrača namigovanja, da naj bi bil prav on kriv za pozitiven dopinški test nekdanjega svetovnega rekorderja in sprinterke Sherone Simpson.

Ob dopinški aferi jamajškega atleta Asafe Powella, ki je padel na testu po državnem prvenstvu v Kingstonu, se je plaz kritik vsul predvsem na kondicijskega trenerja Christopherja Xuereba. Ta je nekaj dni po izbruhu afere prvič pojasnil svojo plat zgodbe in zanikal, da bi bil on kriv za pozitiven izid testa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Paul Doyle, manager Asafe Powella, meni, da je zgolj Xuereb kriv, da sta na testiranju padla tako Powell kot sprinterka Sherone Simpson, za katero je prav tako skrbel Kanadčan. Doyle je od kondicijskega trenerja dobil seznam sredstev, s katerimi je zalagal oba sprinterja, in prepričan je, da je za pozitiven test kriva kombinacija teh sredstev.

Christopher Xuereb trdi, da ga ni nikoli oskrboval s prepovedanimi poživili.
Christopher Xuereb trdi, da ga ni nikoli oskrboval s prepovedanimi poživili. FOTO: Reuters

"Oba športnika samo iščeta grešnega kozla. Asafe Powella in Sherone Simpson nisem oskrboval s prepovedanimi sredstvi. Vsa moja sredstva so priznane blagovne znamke, kupljena v uglednih trgovinah. Tudi italijanska policija ni našla nič prepovedanega. Ne vem pa, kaj sta atleta še jemala poleg teh sredstev," je v svoj zagovor v izjavi za javnost sporočil kondicijski trener.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luc22
17. 07. 2013 11.49
+3
Tu zj tak nikol doben nič ni kriv, naj lepo prizna tak kot je to naredu Gay!