Drugi športi

Powell: Nikoli nisem bil goljuf ...

Lignano, 15. 07. 2013 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jamajški sprinter Asafa Powell se je odzval na razkritje, da se je znašel na seznamu tistih, ki so zlorabili prepovedana poživila. V izjavi za javnost je zapisal, da nikoli ni bil goljuf.

"Rad bi, da je moji družini, prijateljem in navijačem po vsem svetu jasno, da zavedno nikoli nisem posegal po prepovedanih sredstvih. Nisem in nikoli nisem bil goljuf," je v izjavi za javnost zapisal jamajški sprinter Asafa Powell in dodal: "Moja ekipa je že sprožila notranjo preiskavo in sodeluje z vsemi pristojnimi agencijami, da bomo čim prej ugotovili, kako je prepovedano sredstvo sploh prišlo v moje telo. Zagotavljam vam, da bom našel odgovor na to vprašanje in poskrbel, da se kaj takšnega nikoli več ne bo pripetilo."

Asafa Powell (desno) je naslednji na seznamu dopinških grešnikov.
Asafa Powell (desno) je naslednji na seznamu dopinških grešnikov. FOTO: Reuters

Ob tem dodajmo, da je novinar jamajškega časnika The Gleaner zapisal, da naj bi italijanska policija na pripravljalnem taboru v bližnjem Lignanu aretirala kondicijskega trenerja nekdanjega svetovnega rekorderja na 100 m Jamajčana Asafe Powella. Italijanska policija je trenerja pridržala, potem ko je v njegovem italijanskem domovanju našla dokaze o prepovedanih sredstvih. Tudi Powell je policiji predal prepovedana sredstva, ki jih je imel v lasti, dobil pa naj bi jih prav od kondicijskega trenerja. Ta naj bi s prepovedanimi sredstvi zalagal tudi Sherone Simpson, ki je prav tako ena od peterice pozitivnih z jamajškega DP, ki je bilo od 20. do 23. junija.

IAAF s skopo izjavo
"Vsak na novo odkriti primer dopinga je za nas le potrditev, da dobro delamo. Kljub temu je večina naših športnikov in trenerjev 'čista' in prav zaradi njih toliko vlagamo v boj proti dopingu. Očitno naš protidopinški program dobro deluje in vsak pozitiven primer le še poveča našo kredibilnost," je dejal tiskovni predstavnik IAAF Nick Davies.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vizitafan
15. 07. 2013 21.28
+2
Powell našpikan do amena
Klemenqwsqq
15. 07. 2013 18.26
+6
Samo še največjega med goljufi ne morejo dobit. Gospodiča Bolta seveda.
cekinar
15. 07. 2013 21.31
+1
samo največji nažalost nasrkajo tazadnji al pa sploh ne.