Drugi športi

Pöstlberger na svojem debiju do zmage na prvi etapi dirke po Italiji

Palermo, 05. 05. 2017 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

vstrijski kolesar Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) je dobil uvodno etapo stote dirke po Italiji, ki se je začela v Algheru in se po 206 prevoženih kilometrih končala v Olbii. Drugi je bil Avtralec Caleb McEwen (Orica-Scott), tretji pa Nemec Andre Greipel (Lotto Soudal). Slovenskih kolesarjev ni bilo v ospredju.

Jubilejna stota dirka po Italiji se je začela na Sardiniji, v prvi, razgibani etapi, v kateri so vsi pričakovali, da se bo odločala v skupinskem sprintu, pa je prva nase opozorila peterica kolesarjev, Italijan Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe), Poljak Marcin Biablocki (CCC Sprandi Polkowice), Rus Pavel Brutt (Gazprom), Eritrejec Daniel Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) in Albanec Egurt Zhupa (Wilier Triestina), ki si je prevozila tudi že več kot štiri minute prednosti pred glavnino.

V ozadju se glavnina dolgo ni zmenila zanje, med peterico pa je prvi dobrih 20 km pred ciljem prvi omagal Biablocki. Čeprav je preostala četverica složno nadaljevala dirko in se menjavala v vodstvu, so se zbudile tudi ekipe, ki so računale na zmago v sprintu. Med najbolj aktivnimi so bili v ekipah Sky, Sunweb in Movistar, četverica ubežnikov pa se je združila z glavnino približno 3,5 km pred ciljem. Čeprav je vse kazalo na to, da bo prišlo do množičnega sprinta, je vse presenetil 25-letni Pöstlberger, ki je v svoji prvi etapi na dirki po Italiji pobegnil kilometer pred ciljem, v silovitem finišu pa ohranil prednost pred McEwenom in Greiplom. "Naš načrt je bil, da naredimo čim boljše izhodišče za Sama Bennetta, vendar sem se kar naenkrat znašel v ugodnem položaju, ko je med mano in drugimi kolesarji nastala manjša vrzel. Odločil sem se, da poskusim sam, dal sem vse od sebe in na koncu se je izšlo. Ekipi sem priboril prvo zmago na letošnji dirki po Italiji, sebi pa prvo pravo profesionalno in rožnato majico. Mislim, da bom potreboval kar nekaj tednov, da bom sploh dojel, kaj mi je danes uspelo," je bil po zmagi vzhičen Pöstlberger, ki je pred štirimi leti slavil na VN Kranja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Slovenska šesterica na italijanski pentlji ni bila v ospredju. V času zmagovalca so v cilj prišli Jan Polanc (UAE Team Emirates) na 35. mestu, Luka Pibernik (Bahrain Merida) na 45. in Kristijan Koren (Cannondale-Dripac) na 47. Z osemnajstimi sekundami zaostanka je bil Matej Mohorič (UAE Team Emirates) 117., Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil 181. (+1:09), Luka Mezgec (ORICA-Scott) pa 186. (+2:49).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.