Drugi športi

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova bronasti na SP

Račice, 26. 08. 2017 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na svetovnem prvenstvu v Račicah v konkurenci ženskih dvosedov na 500 metrov osvojili bronasto kolajno. Zmagali sta Caitlin Ryan in Lisa Carrington z Nove Zelandije pred Nemkama Tino Dietze in Franzisko Weber.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

Dekleti sta na oder za zmagovalke stopili že na drugi veliki tekmi zapored. Če je bilo julijsko evropsko prvenstvo v Plovdivu še presenečenje, saj sta prvič nastopili skupaj na veliki tekmi in kar takoj osvojili srebro, potem tokrat temu ni bilo tako. Že pred odhodom na Češko sta odkrito napovedali boj za najvišja mesta in ga danes tudi uprizorili. Tudi tokrat sta nastopili kot že vso sezono, ko veslata v prvem delu proge nekoliko počasneje, potem pa stopnjujeta ritem in v drugih 250 metrih prihajata v ospredje. Nekaj časa sta danes veslali celo na drugem mestu, a sta bili nato Nemki močnejši. Špela Ponomarenko Janićeva je sicer pred dnevi napovedala, da se bosta za bron udarili prav z Nemkami. "Ko sem prišla v cilj, sem vedela, da sva tretji, potem pa je Anja rekla, da morda nisva in sledilo je mučno čakanje. Dan se je sicer začel kot vsak drug v Bolgariji, imeli sva majčke brez rokavov, deževalo je, Anji sem posodila svoja očala, ki so svetlejša. Vedeli sva, da sva sposobni dobrega rezultata. A zadnjih 100 metrov je bilo danes izredno težkih, kar nekako mi je odrezalo roke, ki jih sploh nisem čutila in nisem mogla držati vesla. Na srečo je prišla zadnja boja hitro, da je bilo konec in super tretje mesto," je po tekmi dejala Ponomarenko Janićeva, ki jo popoldan čaka še posamična disciplina 200 metrov.

"Odločili smo se za dvojni program, čeprav bi šla zdajle najraje na sladoled in počivat. A tudi popoldan bom naredila vse za še eno uvrstitev v finale A," je še povedala 35-letna Ponomarenko Janićeva, ki je letos nastopila v osmih finalnih tekmah, poleg evropskega in svetovnega prvenstva še na svetovnih pokalih, in se na vsaki zavihtela na zmagovalni oder. Po osvojenem odličju se je smejalo tudi 24-letni Ostermanovi, ki je v tej sezoni naredila ogromen napredek, skupaj s someščanko pa je prav tako redna gostja zmagovalnega odra, saj sta bili tretji tudi na letošnjem svetovnem pokalu v Szegedu. "To je neverjetno, iz tekme v tekmo osvajava odličja, mislim, da se lahko na to navadim, saj je občutek res neverjeten. Zadnji del tekme je bil danes zelo težek, neenakomeren, nisva bili kot eno, a sva nekako priveslali do cilja. Ko sva prišli v cilj, sem samo pogledala levo na dvojko in sem si rekla, pa ne, da sva četrti. Špela je rekla, da sva tretji, in potem sem samo gledala na semafor in čakala ter si oddahnila. No, na srečo se je izšlo, super, res," je po osvojenem odličju, že tretjim pomembnem članskem v tej sezoni, dejala Špela Osterman. "Vse je bilo tako kot na evropskem prvenstvu, tudi ulilo se je pred tekmo. Ko sem pred tekmo govorila z očetom, je dejal, delaj vse tako, kot si takrat, če si šla v čoln z levo nogo, pojdi tudi zdaj z levo nogo noter," je o primerjavi med evropskim in svetovnim prvenstvom dejala Koprčanka in dodala: "Tako, zdaj sem 'fraj'. Grem pospravit čoln in to je to."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NejkoSLO
26. 08. 2017 12.24
+4