Drugi športi

Mrakova in Macarolova šesti, Ponomarenko Janićeva deseta, Černjuleva na 21. mestu

Rio de Janeiro, 18. 08. 2016 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijskih iger v Riu de Janeiru v razredu 470 zasedli končno šesto mesto. Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v malem finalu osvojila drugo mesto na 500 metrov in zasedla skupno deseto mesto na tej razdalji. Slovenska atletinja Maruša Černjul je v skoku v višino osvojila 21. mesto.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske igre v Riu de Janeiru v razredu 470 končale z zmago v regati za medalje, kar jima je na koncu prineslo končno šesto mesto. Olimpijsko zlato sta osvojili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark. Srebro sta si prijadrali branilki londonskega naslova iz Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie, bron pa Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Regata za medalje bi morala biti v sredo, vendar so jo zaradi brezvetrja prestavili. Ko sta v torek Slovenki prišli v cilj desete regate, sta držali tretje mesto, vendar sta nekaj ur kasneje padli na sedmo. Razlog je bila pritožba japonske posadke, Slovenki pa sta ostali le s teoretičnimi možnosti za kolajno. V zaključnem dejanju razreda 470 sta pokazali, da sodita med najboljše na svetu, saj sta premagali vse tekmice.

Ponomarenko Janićeva deseta
Kajakašica Žusterne je s tem zaključila nastope na letošnjih igrah, njena najboljša uvrstitev pa je četrto mesto na najkrajši razdalji 200 metrvo. Ponomarenko Janićeva (1:57,541) je danes znova počasneje začela, imela šele sedmi čas na polovici proge, nato pa spet dobro finiširala in ciljno črto prečkala kot druga za Rusinjo Jeleno Janjušino (1:57,202).

"Želela sem si še en finale A, kar pa mi v sredo ni uspelo. Danes se je bilo izredno težko motivirati za ta finale B. Četrto mesto tukaj že imam in danes je bilo 9., 10. ali 11. mesto nekako nepomembno. Startala sem podobno kot kot v sredo, saj smo imele nasprotni veter in vedela sem, da bo treba na progi zdržati še 10 sekund več," je po tekmi povedala 34-letna Koprčanka, ki je z najboljšo uvrstitvijo v karieri ob tretjem nastopu na igrah izpolnila zadane cilje, pa čeprav je bila vsega mesto oddaljena tako želene olimpijske kolajne.

Špela Ponomarenko Janić
Špela Ponomarenko Janić FOTO: STA

Maruša Černjul 21. v Riu
Slovenska atletinja Maruša Černjul se na svojih prvih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uvrstila v finale skoka v višino. Štiriindvajsetletna Celjanka je z 1,92 m osvojila 21. mesto. Černjulova je začetne višine 1,80, 1,85 in 1,89 m zmogla v prvem poizkusu, letvico pa je dvakrat podrla na 1,92 m, kar je sicer en centimeter manj od njenega osebnega rekorda, ki ga je postavila junija v Celju, takrat si je tudi izborila olimpijsko vozovnico. Nato je 1,92 m zmogla v tretjem poizkusu. Štiriindvajsetletnica, ki sicer študira v ZDA v Lincolnu, je nato finale lovila na višini novega osebnega rekorda 1,94 m - to je bila tudi norma za finale -, a je bila trikrat neuspešna.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

potepuhinja
18. 08. 2016 19.43
+6
Za vsako rit palica raste...mislim, da sta to občutili tudi japonki...bravo Tina in Veronika, z vajininim znanjem in slovensko trmo sta našle palico za tiste riti😀