Drugi športi

Polona Hercog v polfinalu Bastada

Bastad, 20. 07. 2012 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z odličnimi nastopi na turnirju v Bastadu na Švedskem z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Po zmagi nad Bolgarko Svetlanovo Pironkovo s 3:6, 7:5 in 6:4 se je uvrstila v polfinale in le še dve zmagi jo ločita od ubranitve naslova, njenega edinega v karieri.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Enaindvajsetletna Mariborčanka Polona Hercog je s tretjo zaporedno zmago, med katerimi je ena tudi proti drugi nosilki Nemki Julii Goerges, dokazala, da se po težavah s poškodbo, ki so jo na lestvici WTA pahnile za 40 mest nižje, vrača v zmagovalne tirnice. Po skoraj dveh urah in pol igre je strla odpor 62. igralke na svetu, ob tem, da je bil dvoboj prekinjen zaradi dežja, ko je bila Hercogova le dve točki oddaljena od zmage. Po prekinitvi je delo suvereno dokončala z odvzemom servisa za 6:4 v tretjem nizu. Slovenki peščeni turnir v Bastadu očitno leži, saj je lani tu dosegla svoj največji uspeh v karieri.

"Ne vem ali je to naključje ali mi tukajšnji turnir dejansko najbolj ustreza. Čeprav bi glede na vremenske pogoje moralo biti ravno obratno. Po zmagi nad Julijo sem imela en dan več za pripravo na tokratni dvoboj in očitno mi je koristil. Poleg taktične priprave v zadnjem obdobju veliko delam tudi na mentalni pripravljenosti in očitno se že kažejo prvi rezultati. Med dvobojem sem bila mirna in osredotočena na vsako piko posebej, prav tako pa me tudi prekinitev tik pred odločilnimi točkami ni zmedla. Tekmo sem pripeljala do konca, kot sem si zamislila. Sledi priprava na polfinale. Po dolgem času igram toliko tekem v enem tednu, vendar se počutim dobro in v polfinalu bom zopet dala vse od sebe. Za kakšno evforijo ali pretirano zadovoljstvo še ni pravi trenutek, sem pa vesela, da se vračam v ritem," je dejala Polona Hercog.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
21. 07. 2012 13.57
+1
gledal sem ta dvoboj in lahko povem da je zmagala srečnejša od obeh ki sta igrali slab tenis z pionirskimi napakami.To je bil tenis ki je svetlobna leta oddaljen od najboljših in res vsaka čast za pogum tistemu ki verjame v ti ali podobnim tenisačem da bodo nekoč na vrhu.Moje mnenje je NIKOLI.