Drugi športi

Polona Hercog zmagala v uvodnem krogu Eastbourna

London, 22. 06. 2015 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/M.J./T.Š.
Komentarji
0

Slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z uspešnimi nastopi na WTA turnirju v angleškem Eastbournu. Naprej se je uspešno prebila skozi kvalifikacije, nato pa je v 1. krogu glavnega dela turnirja premagala Američanko Madison Brengle.

Polona Hercog se je z zmago v 2. krogu kvalifikacij uvrstila v glavni del turnirja WTA v angleškem Eastbournu z nagradnim skladom 731.000 ameriških dolarjev. Hercogova je gladko s 6:2, 6:0 odpravila Srbkinjo Aleksandro Krunić. Hercogova je nato napredovala v šestnajstino finala, saj je v prvem krogu travnatega turnirja s 7:5 in 6:4 premagala 36. igralko sveta, Američanko Madison Brengle. Hercogova je za napredovanje potrebovala uro in 24 minut, v naslednjem krogu pa se bo pomerila z 20. igralko sveta, Španko Garbine Muguruza

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Na tem turnirju bosta v konkurenci dvojic zaigrali tudi dve Slovenki, ki se bosta kot nasprotnici srečali že v prvem krogu. Katarina Srebotnik bo igrala v paru s Francozinjo Caroline Garcia, Velenjčanka in Francozinja sta četrti nosilki, Andreja Klepač pa bo zaigrala skupaj s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik. V kvalifikacijah pa nista bila uspešna Grega Žemlja in Blaž Rola. Oba Slovenca sta se potegovala za nastop v glavnem delu travnatega turnirja ATP v angleškem Nottinghamu z nagradnim skladom 589.160 evrov.

Žemlja je v prvem krogu kvalifikacij po dveh urah in desetih minutah z izidom 4:6, 6:1, 7:6 (1) premagal v bosansko-hercegovskem Jajcu rojenega Avstralca Marinka Matoševića, nato pa je sledil dvoboj z v Moskvi rojenim Nemcem Mischo Zverevim, ki je s 6:4, 6:2 ugnal Žemljo. Rola, ki je bil sedmi nosilec kvalifikacij, je bil v prvem krogu kvalifikacij po poldrugi uri dvoboja s 7:6 (5), 7:5 uspešnejši od domačina Liama Broadyja. V drugem krogu je premagal Bolgara Dimitarja Kutrovskega s 6:4, 7:6 (3). V zadnjem krogu kvalifikacij pa je Ptujčanu pot prekrižal 27-letni Zverev, ki je po Žemlji vzel mero še Roli ter ga premagal gladko s 7:5, 6:0.

Se je pa neposredno v glavni del turnirja uvrstil Ljubljančan Aljaž Bedene, ki tekmuje pod britansko zastavo, v prvem krogu ga čaka Argentinec Diego Schwartzman.

Izid, 1. krog:
Polona Hercog (Slo) - Madison Brengle (ZDA) 7:5, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.