Drugi športi

Polono Hercog v 1. krogu Wimbledona čaka Nemka Beckova

London, 30. 06. 2017 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./A.V./STA
Komentarji
1

Polona Hercog, ki se počasi vrača v karavano po osmih mesecih težav z zdravjem, je bila uspešna v kvalifikacijah tretjega letošnjega turnirja za veliki slam v Wimbledonu. Za vstop v glavni del turnirja je 26-letnica v tretjem krogu kvalifikacij po uri in 40 minutah igre s 6:2, 1:6 in 6:3 premagala Nemko Antonio Lottner. V 1. krogu z Nemko Anniko Beck.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je bila uspešna v kvalifikacijah tretjega letošnjega turnirja za veliki slam v Wimbledonu. V 1. krogu glavnega dela ji je žreb namenil Nemko Anniko Beck"Z današnjim rezultatom sem izjemno zadovoljna, zato ker sem prišla na turnir z ne ravno visokimi pričakovanji, saj mogoče niti nisem bila idealno pripravljena za travo. Ampak včasih je tudi tako, da ko imaš manjša pričakovanja, se lažje osredotočiš na samo igro. Res lahko rečem, da sem prezadovoljna, da sem se kvalificirala za glavni del Wimbledona. V naslednjih dneh se bom poskušala čim bolj regenerirati in pripraviti za glavni del turnirja," je dejala 26-letna Mariborčanka, ki se počasi vrača v karavano po osmih mesecih težav z zdravjem. Žreb je bil naklonjen Mariborčanki, saj ni dobila ene od nosilk. V 1. krogu glavnega dela turnirja v Wimbledonu jo čaka 23-letna Nemka Annika Beck, ki trenutno zaseda 82. mesto na lestvici WTA. Tenisačica iz Bonna se je lani celo prebila do tretjega kroga v Wimbledonu, v katerem jo je izločila kasnejša zmagovalka Američanka Serena Williams.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Hercogova in Beckova sta se že srečali pred dvema letoma na turnirju WTA v New Havnu, ko je bila od tri leta mlajše Nemke uspešnejša slovenska igralka, s stalim prebivališčem v katarski Dohi, z izidom 6:3, 6:1. Beckova je doslej zmagala na dveh turnirjih WTA v Luksemburgu leta 2014 in Quebecu leta 2015, enako Hercogova, ki je slavila v Baastadu v letih 2011 in 2012 v letih 2011 in 2014. Nekdaj najuspešnejša slovenska teniška igralka v posamični konkurenci je sicer pred Wimbledonom vpisala eno najnižjih uvrstitev na svetovni jakostni teniški lestvici WTA. Na najnovejši razpredelnici je Mariborčanka izgubila še dodatnih 18 mest ter je po novem 263. igralka sveta. Hercogova je od začetka leta v zadnjih sedmih mesecih izgubila kar 123 mest. Najvišja uvrstitev Hercogove na lestvici WTA med posameznicami je bilo 35. mesto z 12. septembra 2011, lani je prvič po letu 2009 končala zunaj prve stoterice, s tem pa se ni končalo padanje po lestvici. Z odmevnejšim dosežkom na tretjem turnirju za grand slam v sezoni bi si tudi znatno popravila svojo uvrstitev na lestvici WTA. Na turnirju v Wimbledonu se je Hercogova doslej dvakrat prebila najvišje do 2. kroga, v letih 2011 in 2014.

Hercogova bo edina predstavnica Slovenije v posamični konkurenci turnirja v Wimbledonu, ne bo pa edina Slovenka na "sveti travi". Na turnirju bo nastopil tudi 27-letni Ljubljančan Aljaž Bedene, ki tekmuje pod zastavo Združenega kraljestva. Bedeneta v prvem krogu čaka eden od nosilcev turnirja, 38-letni veteran, 2,11 metra visoki Hrvat Ivo Karlović, ki je v Wimbledonu 21. nosilec. Karlović se je v Wimbledonu leta 2009 prebil že do četrtfinala, ko ga je v treh nizih izločil kasnejši zmagovalec Švicar Roger Federer. Nekdanji 14. igralec sveta je sicer lastnik osmih naslovov zmagovalca turnirjev ATP. Na seznamu nosilk turnirja v ženskih dvojicah sta tudi Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Srebotnikova je skupaj z ameriško partnerico Abigail Spears šesta nosilka turnirja dvojic, v 1. krogu ju čaka brazilsko-hrvaška naveza Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh. Klepačeva je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez 15. nosilka, v 1. krogu pa ju čaka avstralska sestrska naveza z ruskim pridihom, ki jo tvorita Anastasia in Arina Rodionova.

Izid:
Polona Hercog (Slo)
-  Antonia Lottner (Nem) 6:2, 1:6, 6:3.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
30. 06. 2017 19.59
+2
Čestitke bravo