Drugi športi

Polona Hercog uspešno preskočila prvo oviro v Wimbledonu

Wimbledon, 04. 07. 2017 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela z nastopi na tretjem turnirju za grand slam v sezoni v Wimbledonu. V 1. krogu je Mariborčanki na nasprotni strani mreže stala Nemka Beckova, ki jo je premagala z 2:0 v nizih (6:2, 6:1), v naslednjem krogu pa jo čaka ameriška Uzbekistanka Varvara Lapchenko.

Mariborčanka Polona Hercog je brez izgubljenega niza v 65 minutah igre premagala 181 mest bolje postavljeno Nemko Anniko Beck s 6:2, 6:1 ter je napredovala v 2. krog edinega turnirja na travnati podlagi. Hercogova, ki se je v glavni del turnirja uvrstila skozi kvalifikacije, je nemški tekmici prepustila le tri igre in je taktično zelo dobro odigrala dvoboj.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno preskočila prvo oviro na tretjem turnirju za grand slam v sezoni na 'sveti travi' v Wimbledonu.
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno preskočila prvo oviro na tretjem turnirju za grand slam v sezoni na 'sveti travi' v Wimbledonu. FOTO: POP TV

Štajerko v 2. krogu turnirja, predvidoma v četrtek, čaka v uzbekistanskem Taškentu rojena Varvara Lepchenko, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis, 28. nosilke. Lepchenkova, ki igra za ZDA, je kar 197 mest bolje uvrščena od Slovenke ter vodi s 3:2 v medsebojnih obračunih s Hercogovo.

"Za današnjo zmago je bilo odločilno, da sem v glavi precej močna in poskušam kar se da dobro servirati. Mislim, da me je servis rešil v nekaj odločilnih trenutkih. Beckova je zelo stabilna igralka, ki se zelo dobro giba, tako, da sem morala razbiti njen ritem. Mislim, da sem igrala zelo potrpežljivo," je po dvoboju sporočila Hercogova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.