Drugi športi

Polona Hercog prekinila serijo zaporednih porazov

Miami, 22. 03. 2012 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela turnir v Miamiju z bogatim nagradnim skladom (4,83 milijona dolarjev). Po sedmih zaporednih porazih v uvodnih krogih turnirjev WTA v tej sezoni je prvič zmagala. Premagala je Američanko Julie Hampton s 6:1 in 6:3.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Damjan Žibert

Za Polono Hercog, ki ima od sredine februarja novega trenerja, Slovaka Vladimirja Platenika, je ta zmaga izjemno pomembna. Po eni strani zaradi načete samozavesti po slabem izkupičku v tej sezoni (zdaj 5-11), po drugi pa ker je s Julie Hampton igrala drugič v zadnjih dveh tednih. Na prejšnjem turnirju v Indian Wellsu je Američanka gladko zmagala s 6:0 in 6:1. "Možnosti, da na dveh zaporednih turnirjih z velikim žrebom igraš proti isti igralki, so zelo majhne, ampak tudi to se zgodi. Vsekakor mi ni bilo lahko, ko sem videla, da igram proti Hamptonovi, ki je v Indian Wellsu odigrala zares odlično. Sama pri sebi sem vedela, da bom tokrat bolje pripravljena in zato sem šla v tekmo bolj sproščena. Po zelo dobrem začetku sem v nadaljevanju zadržala prednost in bila vseskozi zelo agresivna. Lahko rečem, da sem po dolgem času zelo zadovoljna s svojo igro in pristopom. Ne morem pričakovati, da bom vsako tekmo od zdaj naprej igrala tako kot danes, sigurno pa se bom naslednjih dvobojev poskusila lotiti na enak način: sproščeno, odločno, napadalno. V naslednjem krogu me čaka stara znanka, Francozinja Marion Bartoli, kar je vsekakor preizkušnja, ki se je že veselim," je izjavila 21-letna Hercogova. Na turnirju v Miamiju nastopa tudi Katarina Srebotnik. Danes jo čaka uvodni dvoboj na turnirju dvojic, kjer sta s Čehinjo Kveto Peschke drugi nosilki. Prvi tekmici sta Argentinki Giselo Dulko in Paolo Suarez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.