Drugi športi

Polona Hercog dobro začela, a slabše končala ...

Miami, 24. 03. 2012 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska teniška igralka se ni prebila v nadaljevanje turnirja serije WTA v Miamiju z nagradnim skladom 4,83 milijona dolarjev. V drugem krogu jo je ustavila sedma nosilka Francozinja Marion Bartoli, ki je proti Hercogovi izgubila prvi niz s 5:7, nato pa dobila naslednja dva s 6:2, 6:1.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Damjan Žibert

Polona Hercog (38. na lestvici WTA) je v uvodnem krogu premagala Američanko Julie Hampton s 6:1 in 6:3, nato se je podala v dvoboj proti šest let starejši in 31 mest višje rangirani francoski igralki Marion Bartoli, ki se je proti najvišje uvrščeni 21-letni Slovenki morala zelo potruditi. Bartolijeva, sedma igralka sveta, je dvoboj dobila šele po dveh urah in petih minutah. "V Miamiju mi ni bil namenjen najboljši žreb. Prvi krog je bil zelo težak, predvsem psihično, Bartolijeva pa je bila tudi zgodba zase. Je ena manj ugodnih tekmic in zelo velika borka. Po dobljenem težavnem prvem nizu sem se mogoče, malce preveč sprostila v drugem, ona pa je začela prvi dve igri drugega niza na 120 odstotkov. Čeprav je bilo videti, da je rezultat v zadnjih dveh nizih gladek, pa je bila večina iger zelo izenačenih. Sama sem se dobro počutila na igrišču, ampak manjka mi le še ena majhna stopnička do tega, da lahko premagam takšne igralke. Sicer pa čutim, da s trenerjem delava v pravi smeri, napredek je viden. Potrebni so le meseci takšnega treninga in tudi konstanta vseh udarcev se bo dvignila, kar je zelo pomembno," je po težkem dvoboju strnila vtise najboljša slovenska teniška igralka. V igri dvojic je izpadla Velenjčanka Katarina Srebotnik. V paru s Čehinjo Kveto Peschke, na turnirju sta bili drugi nosilki, je s 4:6, 4:6 izgubila uvodni dvoboj proti argentinski navezi Gisela Dulko in Paola Suarez. Argentinki se bosta v drugem krogu pomerili s slovensko-poljsko kombinacijo Andreja Klepač in Alicja Rosolska.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
24. 03. 2012 10.00
-2
še ena povprečna tenisačica ki sicer vlaga v trening veliko truda a ni iz šampionskega testa.
monsta
24. 03. 2012 11.38
+2
Najlazje pa je vse pospukat, ko bo pa osvojila kak turnir, pa bote spet vsi glavni fani. Premagala je J. Hampton, proti 7. igralki na svetu pa je odigrala super 1 set in lahko samo drzimo pesti, da nadaljuje formo iz Miamija in zacne dosegat dobre rezultate na pesku na naslednjih turnirjih. Slovenci mamo slabo razvado, da ko nekomu ne gre, ga se sami malo pohodimo, ko pa je nekje na vrhu, pa ga vsi obcudujemo. Treba je tud v slabih casih vzpodbujat nase sportnike. ;)
Johnson4
24. 03. 2012 11.55
+1
Punca je stara šele 21 let pa je že med top 40 na svetu, nevem kaj še hočeš :)