Drugi športi

Policija preiskuje Nalbandianov izgred

London, 18. 06. 2012 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški Scotland Yard je potrdil, da je v nedeljo dobil prijavo zaradi fizičnega napada na teniškem turnirju v Queensu. Gre za prijavo zoper 30-letnega argentinskega zvezdnika Davida Nalbandiana, ki je med finalom brcnil v reklamni pano in ob tem poškodoval linijskega sodnika.

Na turnirju je tako zmagal Hrvat Marin Čilić. Argentinec David Nalbandian je pri izidu 7:6 (3) in 3:4 izgubil živce in poškodoval linijskega sodnika. To se je zgodilo, ko je Nalbandian izgubil igro na svoj začetni udarec v sedmi igri drugega niza, v jezi brcnil v lesen reklamni pano pred stolom sodnika, del panoja pa je nato poškodoval golenico linijskega sodnika Andrewa McDougalla. Slednjega so pregledali, takoj zatem pa je glavni sodnik prekinil dvoboj. Nalbandian se je sicer takoj po dejanju že opravičil za svoje dejanje.

Poškodba linijskega sodnika Andrewa McDougalla ni bila tako nedolžna.
Poškodba linijskega sodnika Andrewa McDougalla ni bila tako nedolžna. FOTO: Reuters

"Vem, da sem naredil napako in se zanjo opravičujem. Zelo mi je žal sodnika. Nisem ga hotel poškodovati. Toda včasih se razjeziš in se ne moreš nadzorovati. Takih trenutkov je kar precej, no, vsaj pri meni. Ali to izraziš z metanjem loparja ali s kričanjem ali pa s čim podobnim temu, kar sem danes storil. Nikakor nisem želel brcniti tako močno, toda kar je, je. Mogoče je kazen primerna. Če sem za to napako tako kaznovan, potem v redu," je dejal Nalbandian.

Argentinec je bil sicer takoj po incidentu zaskrbljen. "Videl sem, da je slabo. Najprej nisem dojel, nato pa sem videl, kaj je s sodnikom in sem ostal pri njem. Vprašal sem ga, če je v redu. Rekel mi je, da je, ampak je imel ureznino na nogi. Zato smo poklicali zdravnika. Še enkrat sem vprašal, ali je z njim vse v redu in povedali so mi, da je," je še povedal Nalbandian.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

12king12
18. 06. 2012 17.13
+2
ni veliko mišic in kože nad golenico tak da se na tem mestu sploh ne rabiš tak fejst udarit in se že prebije
tinetone
18. 06. 2012 15.38
-3
ejga pou noge mu manjka...
kim llsung
18. 06. 2012 15.20
+5
nole lomi stole,loparje...david pa sodnike ocitno tenis postaja K1
bigfudge
18. 06. 2012 15.23
-3
dobro nole se res včasih ne obvlada, ampak tole pa je nenormalno, jaz bi ga izključil iz atp karavane, sej tko nč ne bo več pokazu nikol