Drugi športi

Poleg Celjanov tudi Velenjčani v elitni Ligi prvakov

Velenje, 25. 06. 2017 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v Ligi prvakov. Med moštvi, ki jim je bilo dodeljeno 27 neposrednih mest, sta tudi slovenski prvak Celje Pivovarna Laško in podprvak Gorenje Velenje.

Celjani so stalnica v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in so leta 2004 tudi slavili v tem tekmovanju, potem ko so v velikem finalu premagali tekmece iz nemškega Flensburga. Zasedba iz Šaleške doline pa bo v Ligi prvakov znova sodelovala po sezoni 2013/14, ko se je prebila v osmino finala, kjer je nato morala priznati premoč francoskemu PSG.

Trener moštva Željko Babić pravi: "Dodeljeno mesto v Ligi prvakov je velika priložnost RK Gorenje Velenje, da se vrne v evropski vrh. Obenem bo velika promocija za slovenski rokomet, klub in generalnega sponzorja. Prepričan sem, da se vsak v ekipi zaveda, kakšna priložnost se nam ponuja. Zdaj moramo pokazati vso rokometno znanje, ki ga premoremo. Vsem v klubu se zahvaljujem za trud, ki so ga vložili v to, da bo Liga prvakov znova gostovala tudi v Velenju. Izredno se že veselim začetka tekmovanja, za Gorenje Velenje bo to velika stvar."

V novi sezoni bo Gorenje zaigralo v skupini C ali D, v kateri bo uvrščenih po šest moštev. Medtem ko je deset potencialnih tekmecev že znanih, bo ime zadnjega dal kvalifikacijski turnir. Zadnji udeleženec Lige prvakov bo znan 3. septembra, tekmovanje s skupinskim delom pa se bo začelo sredi tistega meseca. Žreb skupin bo potekal v petek zvečer na Ljubljanskem gradu.

Zagreb Gorenje Velenje
Zagreb Gorenje Velenje FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

150
25. 06. 2017 14.34
+1
Enim se dodeli, drugi si ga morajo priigrati. Gorenčani bi se promovirali navzven. Kaj če bi še tisto kuhno znotraj kluba poštimali? Umazane in pokvarjene Velenske igre.