Drugi športi

Polavderjeva druga v Sofiji, Žolnirjeva in Trstenjakova tretji

Sofija, 29. 01. 2012 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Lucija Polavder (nad 78 kg) je na tekmi svetovnega pokala v Sofiji osvojila drugo mesto. V finalu je klonila proti Rusinji Jeleni Ivaščenko. Urška Žolnir (do 70 kg) in Tina Trstenjak (do 63 kg) sta po dvoboju v repasažu osvojili končno tretje mesto.

Lucija Polavder je bila v prvem krogu prosta, nato pa sta sledili zmagi proti Nizozemki Janine Penders in Nemki Franziski Konitz. V polfinalu je bila boljša še od Ji-Youn Kim iz Južne Koreje, v finalu pa je morala priznati premoč Rusinji Jeleni Ivaščenko.

Lucija Polavder
Lucija Polavder FOTO: Reuters

V prvem krogu je bila prosta tudi Urška Žolnir, nato pa je premagala Sally Conway iz Velike Britanije. Sledil je poraz z Nemko Kim Polling. Kljub porazu se je uvrstila v repasaž, kjer je najprej premagala Ye-Sul Hwang iz Južne Koreje, v zadnji borbi pa je proti Španki Marii Bernabeu Avomo vknjižila še eno zmago za končno tretje mesto. Tina Trstenjak (do 63 kg) je nastope v Sofiji začela dobro in najprej premagala Američanko Janine Nakao, nato še Španko Yahairo Aguirre de Juan, za članico kluba Z'dežele Sanakaku pa je bila premočna Nemka Claudia Malzahn. Trstenjakova se je s tem uvrstila v repasaž, kjer je premagala Nizozemko Esther Stam, v dvoboju za končno tretje mesto pa ugnala še Severine Nebie iz Burkine Faso.

Trstenjakovi sta družbo v omenjeni kategoriji delali še Vlora Beđeti, ki je nastope končala po prvi borbi, v kateri jo je premagala Stamova, in Nina Miloševič, ki pa je najprej premagala Finko Johanno Ylinen, v drugem pa še Američanko Christal Ransom. Sledil je poraz proti Nemki Martyni Trajdos, Miloševičeva pa se je tako uvrstila v repasaž, v katerem jo je premagala Francozinja Marielle Pruvost in slovenska judoistka je tekmovanje končala na končnem sedmem mestu. V kategoriji do 70 kg sta nastopili še Anka Pogačnik in Aja Gačnik Zupanc. Slednja je tekmovanje končala že po prvem dvoboju, v katerem je klonila proti Moiri De Villiers iz Nove Zelandije, Pogačnikova pa je prav tako hitro sklenila nastope, po tem ko jo je premagala prav Španka, ki se je kasneje pomerila z Žolnirjevo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mamica55***
30. 01. 2012 12.30
+2
vse čestitke, Luciji, Tini in Urški