Drugi športi

Pogačarjeva in Banovčeva zablesteli že prvi dan EP

Smlednik, 25. 07. 2012 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prvem dnevu mednarodnega evropskega amaterskega golfskega prvenstva za ženske v Smledniku vodijo Švedinja Johanna Bjork, Čehinja Katerin Ruzickova in Španka Andre Vilarasau. Peto mesto si delita Slovenki Nastja Banovec in Katja Pogačar.

Katja Pogačar
Katja Pogačar FOTO: Mirko Kunšič

Tako 17-letna Katja Pogačar kot pet let starejša Nastja Banovec sta po odigranih prvih 18 luknjah žareli od zadovoljstva. "Za takšne dni je vredno trenirati po osem ur na dan. Zadela sem nekaj dolgih 'pattov' in uživala vsak trenutek dneva. To je odlično izhodišče za naslednje dni," je dejala Pogačarjeva, njena reprezentančna kolegica pa je dodala: "Čeprav gre za tako veliko tekmovanje, sem igrala tako kot vsak dan. Bila sem zbrana, samozavestna in pozitivna, zato se mi je odprlo in zadela sem nekaj težkih udarcev. Zelo sem zadovoljna z rezultatom in komaj čakam nadaljevanja." Tekmovanje, ki je največji golfski dogodek v Sloveniji v zadnjih desetletjih, bo trajalo do sobote, ko se bo za naslov udarilo le približno šestdeset od skupno 144 nastopajočih iz petindvajsetih držav.

Preostale tri slovenske predstavnice, Urša Orehek, Tajda Šarkanj in Anja Kirn, so si prvi dan nabrale kar precejšen zaostanek. Dva udarca manj kot najboljši slovenski predstavnici so imele Švedinja Johanna Bjork, Čehinja Katerin Ruzickova in Španka Andre Vilarasau. Več o prvem tekmovalnem dnevu si lahko preberete na GOLFPORTAL.INFO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dostava
25. 07. 2012 21.35
+1
Bravo Katja in ostale!