Drugi športi

Po trilerju v Rdeči dvorani v finale velenjski rokometaši

Velenje, 20. 05. 2015 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tretji polfinalni tekmi končnice 1. NLB Leasing lige premagali mariborski Branik s 37:34 in se z 2:1 v zmagah uvrstili v veliki finale, kjer jih čaka Celje Pivovarna Laško.

Staš Skube je bil z osmimi goli najboljši strelec Gorenja iz Velenja.
Staš Skube je bil z osmimi goli najboljši strelec Gorenja iz Velenja. FOTO: Damjan Žibert

Celjski rokometaši so v polfinalu končnice državnega prvenstva zanesljivo izločili Trebanjce z 2:0 v zmagah, Velenjčani, ki so konec minulega tedna osvojili četrto mesto na sklepnem turnirju evropskega pokala EHF v Berlinu, pa so šele v tretji in odločilni tekmi na kolena položili tekmece iz Maribora ter si zagotovili nastop v velikem finalu. Prva finalna tekma bo v soboto, 23. maja, v celjskem Zlatorogu, prva tekma za tretje mesto med Mariborčani in Trebanjci pa bo tega dne v štajerski prestolnici.

Za Velenjčani je "ubijalski" ritem tekem na domači in mednarodni sceni. Poleg dveh razburljivih tekem v končnici državnega prvenstva so konec minulega tedna odigrali še dve naporni tekmi v nemški prestolnici, ki jim je v izjemno strnjenem tekmovalnem urniku vzela veliko telesne moči. Veliko bolj spočiti Mariborčani so zavedali njihovih težav, poleg tega pa so od prve minute zaigrali obrambo 5-1, ki je Velenjčanom na nedavni tekmi proti berlinskim "lisicam" povzročila hude preglavice.

V prvem polčasu je bila pobuda na strani gostov, z brezkompromisno igro so vseskozi dodatno utrujali "ose", ob tem je tudi mariborski strateg Boris Denić veliko bolj pretkano vlekel niti igre od velenjskega trenerja Gregorja Cvijića. Denić je v "boj za finale" uporabil praktično vse svoje izbrance, Cvijić je "rotiral" nekoliko manj, celoten prvi polčas pa je odigral s Stašem Skubetom, ki zavoljo poškodbe mečne mišice precej načet.

Velenjčani so v prvi polovici tekme le enkrat vodili - v 9. minuti je bilo 5:4 -, vse drugo je bilo bolj ali manj na strani gostujoče ekipe, ki si je najvišjo prednost priigrala v 24. minuti, ko je bilo 14:10, na velik odmor pa je odšla s prednostjo treh golov (19:16).

Trener mariborskih rokometašev Boris Denić
Trener mariborskih rokometašev Boris Denić FOTO: Damjan Žibert

"Ose" so odločno odprle drugo polovico tekme in se z bojevito predstavo, precej hitrejšo igro ter nekoliko bolj globoko obrambo že v tretji minuti nadaljevanja približale na gol zaostanka (19:20), v 36. minuti pa po dveh zaporednih golih Skubeta povedle z 22:21. A s tem se "rapsodija" rokometašev v rumenih dresih ni končala, s pridom so izkoristili dvominutno kazen mariborske klopi ter povišali na 24:21.

Mariborčani niso vrgli puške v koruzo, znova so strnili svoje vrste in v 42. minuti izenačili na 25:25. V nadaljevanju je bila rahla rezultatska prednost na strani gostiteljev, a Mariborčani so jim v razburljivi končnici vztrajno dihali za ovratnik, v 53. minuti pa po golu Tineta Poklarja znova povedli z 32:31.

Le minuto kasneje sta bila izključena dva mariborska rokometaša, a velenjska ekipa tega ni izkoristila, navkljub številni premoči je dosegla le en zadetek, v izjemno kaotičnem finišu tekme - le malo je manjkalo, da po "ravsanju" ne bi prišlo do množičnega pretepa - pa vendarle nagnila tehtnico zmage na svojo stran.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Skube z osmimi in Mario Šoštarič s sedmimi goli, v gostujoči pa je Ante Kaleb dosegel devet zadetkov.

Izid:

Gorenje Velenje - Maribor Branik 37:34 (16:19)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc55
21. 05. 2015 07.18
+0
CELE GREMO ZDAJ PO KANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fghfhfhfhf
20. 05. 2015 21.08
-1
ajmooooo CELEEEEE !!!!! ZMRVIT te čebelice!!!