Drugi športi

Po Toskiću v Rdečo dvorano še Brumen?

Skopje, 12. 11. 2015 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje Velenje želi z močno zasedbo, v prihodnjih sezonah prevzeti primat Celja Pivovarne Laško v slovenskem rokometnem prostoru in v Rdečo dvorano vrniti elitno Ligo prvakov.

Velenjski rokometaši so v preteklosti že navduševali med evropsko elito. A gre le za bled spomin, saj so zadnja leta prikovani na drugorazredno evropsko tekmovanje. Zaradi tega, tudi medijsko, korakajo za največjimi konkurenti, igralci Celja Pivovarne Laško. A s prihodom novega direktorja Mateja Avanza naj bi se v Velenju 'dogajalo'. Kaj natančno to pomeni oz. kaj nameravajo narediti v prihodnji sezoni, težko napove kdorkoli. Zanesljivo bo člansko moštvo močnejše za igralca z dodano vrednostjo. Medtem, ko je Alem Toskić že sklenil dogovor z osami, naj bi to do 19. novembra naredil še desnokrilni član skopskega Vardarja Matjaž Brumen.

Matjaž Brumen (levo) naj bi bil tik pred sklenitvijo dogovora z Velenjčani.
Matjaž Brumen (levo) naj bi bil tik pred sklenitvijo dogovora z Velenjčani. FOTO: Damjan Žibert

Oba člana rokometne zasedbe, ki jo je ob pomoči menedžerjev, sestavljal ruski bogataš Sergej Samsonenko, sta do neke mere sita tujine, oba imata mlado družino in oba sta si močno želela vrnitve v domače delovno okolje. To sta dosegla, popularni Toske bo več, kot le menjava za krožnega napadalca Burića, Ljubljančan Brumen pa je nedvomno eden najboljših slovenskih desnokrilnih igralcev vseh časov. A dve okrepitvi bosta premalo. Sploh, ker je bolj kot ne jasno, da bo gost promet na področju odhodov. Motor ekipe Staš Skube se seli k Pick Szegedu, z njim odhaja Mario Šoštarić, cilj bratov Burić ostaja neznanka, Michal Szyba ima kar nekaj ponudb.

Pogodba sicer poteče Mitji Nosanu, a je bolj verjetno, da bo ostal v klubu, kot pa zamenjal sredino. Z dobrim kadrovanjem in ob predpostavki, da ne bi zmanjkalo denarja v klubski blagajni, se morda obeta celo, da bi lahko v prihodnji rokometni sezoni videli izjemen boj Celja in Velenja, nekaj podobnega, kot se dogaja v nogometni Prvi ligi Telekom Slovenije. Če bo dvojcu sledil še mariborski Branik, morda še kdo, pa bo v poletnih mesecih spet najbolj vroče rokometno vprašanje na sončni strani Alp, ali slovenski klubi potrebujejo ligo SEHA …

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
12. 11. 2015 10.12
+1
Nujno potrejujemo ligo seha. In 2 kluba v ligi prvakov. Pride lahko se koper zraven
rambek
12. 11. 2015 09.50
+2
Ufff. Brumen sostaric in skkube materiali za reprezentanco.
jejževamati
12. 11. 2015 14.19
jejževamati
12. 11. 2015 08.29
+2
srednjega zunanjega naj pripeljejo, na poziciji desnega zunanjega sta 2 mlada perspektivna igralca v mladinski ekipi in mislim da bi bilo dobro če dobita priložnost...