Drugi športi

Po maratonu izpadla Serena Williams

Pariz, 29. 05. 2012 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da prvi krog odprtega teniškega prvenstva v Parizu ni minil brez velikega presenečenja, je poskrbela domača teniška igralka Virginie Razzano, ki je po treh urah s 4:6, 7:6 (5) in 6:3 premagala peto nosilko, Američanko Sereno Williams.

Virginie Razzano je po srditem boju le strla odpor Serene Williams in poskrbela za veliko presenečenje.
Virginie Razzano je po srditem boju le strla odpor Serene Williams in poskrbela za veliko presenečenje. FOTO: Reuters

Američanka Serena Williams je na svojem 47. turnirju za veliki slam prvič izpadla že v prvem krogu, si pa kljub velikemu številu napak zasluži pohvale za borbenost. V tretjem nizu je namreč na servis tekmice rešila kar sedem zaključnih žog, pred tem pa je tudi znižala zaostanek 0:4. "Neverjetno, kako se je na koncu upirala. Toda tudi sama sem se borila do konca svojih moči in to se mi je splačalo. Zdaj si ne morem prestavljati, da bom na turnirju še igrala, potrebna sem počitka. Od utrujenosti in vzhičenja ob veliki zmagi težko govorim," je dejala Francozinja Virginie Razzano, 111. igralka sveta in ljubljenka pariškega občinstva. To si je prislužila lani, ko je le nekaj dni po smrti soproga (težka bolezen) nastopila na turnirju.

"Razočarana sem, toda to je življenje. Je še veliko hujših stvari kot ta poraz, tudi sama sem jih občutila. Poskušala se bom iz tega poraza kaj naučiti," pa je dejala 30-letna Williamsova, zmagovalka 13 turnirjev za veliki slam.

Od nosilcev se je moral posloviti tudi 16. postavljeni igralec, Ukrajinec Oleksander Dugopolov mlajši, ugnal ga je rojak Sergij Strahovski. Vsi drugi nosilci drugi dan tekmovanja niso imeli težav. Brez izgubljenega niza so v drugi krog napredovali Španec Rafael Nadal (2. nosilec), Škot Andy Murray (4.), Španec David Ferrer, Srb Janko Tipsarević (8.) in Argentinec Juan Monaco sta imela nekoliko več težav, saj sta izgubila niz.

Pri ženskah je bila najbolj prepričljiva Rusinja Marija Šarapova, druga nosilka, ki je dvakrat "zavezala kravato" Romunki Alexandri Cadantu, le malo manj so se namučile četrta nosilka Čehinja Petra Kvitova, Danka Caroline Wozniacki (9.), Italijanka Francesca Schiavone (13.) in Rusinja Marija Kirilenko (16.).
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggggg-unit
29. 05. 2012 22.40
+10
svaka čast......