Drugi športi

Rojnik najboljši Slovenec, Pleše 27. med profesionalci

Kona, 13. 10. 2013 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši slovenski triatlonec David Pleše je uspešno nastopil na Ironmanu, ki se tradicionalno zaključuje v Koni na Havajih. Po 3,8 kilometra plavanja, 180 kilometrih kolesarjenja in 42,2 kilometra teka je ciljno črto prečkal kot 50. Najboljši slovenski udeleženec tekme je bil Klemen Rojnik (29. mesto).

Slovenski triatlonec David Pleše je na svojem prvem svetovnem prvenstvu v Ironmanu na Havajih med profesionalci osvojil 27. mesto. Po 3,8 kilometra plavanja, 180 kilometrih kolesarjenja in 42,2 kilometra teka sta najboljša na svetu postala Belgijec Frederick Van Lierde in Avstralka Mirinda Carfrae.

Pleše je cilj izpolnil že s tem, ko se je uvrstil med 50 profesionalnih tekmovalcev, ki so nastopili na Havajih. Na poti na SP se je odlično odrezal na Ironmanih v Celovcu in Kalmarju, kjer je stal na zmagovalnem odru. Velenjčan je na koncu ciljno črto prečkal s časom 9:00:59 ure, je pa prehitel lanskega zmagovalca slovite havajske preizkušnje, Avstralca Peta Jacobsa.

David Pleše
David Pleše FOTO: Luka Hančič

Poleg najboljšega slovenskega triatlonca je bilo na progi še osem slovenskih tekmovalcev. Najbolj se je izkazal Klemen Rojnik, ki je ciljno črto prečkal kot 29 oz. 2. v svoji starostni skupini (M 30 – 34) ter bil absolutno celo veliko boljši od Velenjčana Plešeta. Poleg omenjenega dvojca so bili na startu še Andraž Rojnik, Tomaž Šink, Konstantin Preradovič, Tomaž Kastelec, Tomaž Kovač, Borut Vovk in Branko Breznikar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bagdad
14. 10. 2013 15.13
+1
Očitno tudi uredniku ni do tega, da se spoznajo "prava pravila" (izbris komentarja). Ponavljam, da je potem Plešetova izjava, ki jo povzema shshsh neresnica (on jo navaja kot laž). Ni fer, da se na teh straneh zdravijo osebne bolečine. Govorimo / pišemo o športu. Zadeve so preverljive, če se le hoče. Na ta način se z vrhunskim športom ne vzgaja mladih in otrok...
smucar1
13. 10. 2013 20.16
+5
shshsh....na vseh triatlonih dolgih distanc, torej Ironman in pol Ironman distancah je vožnja v zaveterju prepovedana....po progi krožijo sodniki na motorjih, ki te za tako vožnjo lahko kazujejo od postanka v penality boxu pa do diskvalifikacije. Zato redko kdo to počne in zavrže trd trening za ceno diskvalifikacije stran. Vsaka čast Davidu, vendar tokrat je Klemen pokazal kdo je pravi car. Pa še nekaj david počne samo to, med tem ko ima Klemen poleg treningov še službo in malo je takih ki ob 6 uri zjutraj že trenirajo v bazenu..pred službo...in so tako disciplinirani pri svojih pripravah kot je Klemen, predvsem pa skromen in tih....pa še to shshsh...pišem iz izkušenj ker sem že opravil z ironmanom in približno vem kašen šport je to....
enjoj
13. 10. 2013 10.01
+10
Zakaj v novici ni omenjen Klemen Rojnik, ki je bil kar za 21 mest boljši od Plešeta?
bagdad
13. 10. 2013 09.29
+18
Zavajajoč članek. Na uradni strani organizatorja je najboljši Slovenec Klemen Rojnik na 29. mestu med vsemi tekmovalci, in 2. v svoji starostni skupini. David Pleše je v uradnih razultatih 50. med vsemi tekmovalci in je za Rojnikom zaostal 13 minut. Pleše je profesionalec, ki ga je prehitel "amater". Med profiji pa je bil res 27. (vseh profesionalcev je bilo v cilju 41).
shshsh
13. 10. 2013 10.47
+4
Bagdad ni ravno čisto tako. Problem pri današnjih novinarjih je ta, da pišejo ZELO pomankljive članke. Je že res, da je Klemen Rojnik teoretično prehitel Plešeta, ne bi bilo pa slabo, da bi kdo omenil, da amaterji LAHKO VOZIJO V ZAVETERJU, med tem, ko prof.ne morejo. In če je kdo od vas tukaj kdaj vozil kolo, bo vedel koliko pomeni zaveterje, vsaj 30% moči prišparaš, če ne več. Te primerjave PRO in AGE GROUP (amaterji), pa so čisto mimo, ker kvalificirati se za med PRO, je cela znanost, za med AGE GROUP, pa niti ne tako...
bagdad
13. 10. 2013 12.02
+2
shshsh, ne bo držalo, da amaterji lahko vozijo v zaveterju, profiji pa ne. Na isti spletni strani, kjer so rezultati imaš tudi publikacijo Athlete Guide, kjer ti lepo piše, da je vožnja v zaveterju tako za profije, kot amaterje PREPOVEDANA. Težava za amaterje je bila včeraj v tem, da so startalo 30 min za profiji (teh je bilo 50, amaterjev pa 2000) in je prehitevanje na kolesu bistveno težje, kot na prazni cesti, ki so jo imeli profiji. Novinarji običajno ne preverijo vira in točnosti informacije. Danes ponoči jim je "slabo informacijo" poslal nekdo (ki ima seveda ime in priimek), novinarji pa so jo nekritično objavili. Ni prvič, je pa žalostno, da se manipulira z javnostjo. Seveda je tudi Plešetu za rezultat potrebno čestitati, vendar je on zanj plačan od države, Rojnik pa mora vsak dan v službo.
shshsh
13. 10. 2013 16.45
-4
Bagdad ne vem ce bi se s tem o zaveterju ravno strinjala, razen ce Plese laze, pr