Drugi športi

Pivovarji po porazu v Veszprému še dlje od osmine finala

Veszprém, 21. 11. 2015 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na sobotni tekmi osmega kroga Lige prvakov izgubili proti madžarskemu Veszprému (34:28) in se tako močno oddaljili od napredovanja v izločilne boje.

Celjani (na fotografiji David Miklavčič) so se dobro upirali do sredine drugega polčasa.
Celjani (na fotografiji David Miklavčič) so se dobro upirali do sredine drugega polčasa. FOTO: Miro Majcen

Slovenski prvaki so vse bolj oddaljeni od uvrstitve v osmino finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Na dosedanjih osmih tekmah so osvojili le dve točki na uvodni tekmi proti turškemu Bešiktašu iz Istanbula, nato pa vselej igrišče zapustili sklonjenih glav. Celju je v mestu v neposredni bližini Blatnega jezera še drugič v slabem tednu rokometno mero vzel Veszprém, pred tem so ga na kolena položili še hrvaški Zagreb, poljska Wisla iz Plocka, nemška Flensburg in Kiel ter francoski PSG. Celja zasedba bo v prihodnjem krogu gostila nemški Kiel, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog v soboto, 28. novembra, pričela ob 17.30.

Celjski ekipi tradicionalna mednarodna tekmica z Madžarske ne leži, v današnjem dvanajstem medsebojnem dvoboju je doživela že deseti poraz, edina pozitivna izida segata v leto 2007, ko jo je enkrat premagala in igrala neodločeno. Izbranci Branka Tamšeta so obračun v veszpremski Areni odprli veliko bolje kot pred slabim tednom v Zlatorogu, še več, tekmo so začeli z vodstvom 3:0. A mednarodno obarvana domača zasedba je hitro strnila svoje vrste, v deveti minuti izenačila na 5:5, minuto kasneje pa gostujočo ekipo prvič pahnila v zaostanek (5:6).

A celjski rokometaši niso obupali, med 10. in 12. minuto so - navkljub izključitvi Šimeta Ivića - dosegli dva gola z igralcem manj in do konca polčasa kljubovali imenitnim gostiteljem. V 21. minuti so - po delnem izidu 3:0 - znova povišali svojo najvišjo prednost iz uvodnega dela tekme in povedli s 13:10. V končnici prvega polčasa so padli v manjšo krizo, med 21. in 27. minuto sploh niso dosegli gola, gostitelji pa kar pet. Zavoljo tega so zaostali za dva gola (13:15), polčas pa končali s primanjkljajem dveh golov (15:17).

Slovenski prvaki so v začetku druge polovice tekme kljubovali madžarskim, vseskozi so držali korak z njimi, ob bolj zbrani igri bi jih lahko tudi bolj resno ogrozili. Do 41. minute se je odvijal izenačen boj v tukajšnji Areni, Celjani so zaostajali le za gol (20:21).

V končnici tekme se je tehtnica počasi, a vztrajno začela nagibati na stran domačih rokometašev, ki so gostom v 50. minuti ušli na pet golov (22:27), tri minute kasneje pa na šest (24:30). Tamšetova minuta odmora ni predramila njegovih varovancev, v njihovih telesih je bilo premalo moči za morebiten preobrat, a temu so se nadejali le največji optimisti.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ivić in Miha Zarabec. Oba sta dosegla po šest golov, Blaž Janc in Blaž Blagotinšek pa sta prispevala po pet zadetkov.

Liga prvakov, izid:

Veszprém - Celje Pivovarna Laško 34:28 (17:15)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
21. 11. 2015 23.39
+2
Vezpremm je favorit in so vsako leto mocnejsi.
rossonero.acm
21. 11. 2015 22.40
+3
Sej bo,pjebi:) V naslednji sezoni še ostanite v tej zasedbi pa bo...ajd.