Drugi športi

Pivovarji v Pokalu pokalnih zmagovalcev

Celje, 11. 06. 2011 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

RK Celje Pivovarna Laško se je po odpovedi Gorenja in Ribnice prijavil za nastopanje v evropskih pokalih v prihodnji sezoni, in sicer v EHF Pokal pokalnih zmagovalcev.

Potem ko je v začetku tedna velenjski klub nekoliko presenetljivo izbral nastopanje v Pokalu EHF in ko se je sodelovanju v Pokalu pokalnih zmagovalcev odpovedala tudi Ribnica, Celju praktično ni ostalo drugega, kot da se prijavi v omenjeni pokal, saj bi v nasprotnem primeru Slovenija in slovenski rokomet ostala brez predstavnika v tem tekmovanju. To bi bil za ‘rejting’ slovenskega rokometa in slovenske lige lahko boleč udarec. Celjanom bodo družbo v tem pokalu delale ekipe, kot sta na primer španski Valladolid in znanec Celja, nemški Flensburg.

Pivovarje tako v letošnji sezoni spet čaka nastop v kakovostnem evropskem klubskem tekmovanju.
Pivovarje tako v letošnji sezoni spet čaka nastop v kakovostnem evropskem klubskem tekmovanju. FOTO: Damjan Žibert

"V primeru Pokala pokalnih zmagovalcev gre za odlično tekmovanje, ki bo za našo mlado in prenovljeno zasedbo primerno za nabiranje mednarodnih izkušenj ter za možnost dobrega rezultata, ki bi slovenskemu rokometu prinesel prepotrebne točke, s katerimi bi lahko v prihodnje upali na dva predstavnika v EHF Ligi prvakov. V klubu smo razmišljali tudi o prijavi na 'wild card' turnir, kjer sicer ni zagotovila za povabilo, a tu je imel prednost velenjski klub, ki je v prvenstvu zasluženo osvojil drugo mesto in po naših informacijah na Evropsko rokometno zvezo (EHF) že posredoval pismo z željo po nastopu na omenjenem turnirju. Glede na to, da tudi ta klub deluje z željo, da se Sloveniji izboljša mednarodni ‘rejting’, smo pričakovali, da se bo na koncu odločil za kakovostnejše tekmovanje, kar Liga prvakov nedvomno je. Glede na pogovore s predstavniki EHF so to pričakovali tudi pri njih in s strani slovenskega rokometa, katerega težave so opazili tudi na mednarodnem prizorišču, bi bilo neresno, da pošlje prijavi dveh klubov, ko pa ni zagotovila niti za nastop enega. Zato sem bil nemalo presenečen nad potezo direktorja velenjskega kluba, ko mi je ta sporočil, da majhen klub prepušča velikemu klubu pravico do nastopa oziroma prošnje za nastop na ‘wild card’ turnirju. Za to potezo se velenjskemu klubu in direktorju zahvaljujemo, a smo se na koncu v dobro slovenskega rokometa odločili za EHF Pokal pokalnih zmagovalcev, kjer verjamemo, da lahko dosežemo dober rezultat, dobrih tekem pa se lahko nadejajo tudi naši navijači, pa čeprav so večinoma navajeni na raven Lige prvakov,“ je po odločitvi, da ekipa zaigra v Pokalu pokalnih zmagovalcev dejal direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mathia
11. 06. 2011 09.30
Čeprav navijam za Celje, ti lahko rečem, da Koper ima kaj delat v LP. Nimajo ravno vrhunske ekipe, imajo pa dobro igro in "kemijo" v ekipi. Če jim bo žreb naklonjen lahko še nekam pridejo.
rac1
11. 06. 2011 08.39
Ta odgovor je pa mal nesramen s strani Pungartnika. ali ni mogoče pomislil, da tudi v Gorenju nimajo toliko denarja, da bi se prijavili na turnir, na koncu ostali brez lige prvakov in brez EHF ter pokala pokalnih.Ker osvojili bi težko ta turnir. Roko na srce...mislim, da trenutno nima noben slovenski klub v ligi prvakov kaj delat. Bolje da si nabiramo točke v nižjih tekmovanjih. In še nekaj, tudi Gorenje si želi dvigniti "rejting"in dobiti kakšno dodatno točko za Slovenijo, vendar so v klubu toliko resni, da vedo kje jih lahko dobijo in to liga prvakov letos gotovo ni.