Drugi športi

Pivovarji namučili bogati Veszprem

Veszprem, 15. 02. 2015 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na gostovanju pri slovitem MKB Vezspremu, drago prodali svojo kožo. V 9. krogu lige prvakov so izgubili z 29:26.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dočakali prvi obračun lige prvakov po reprezentančnem premoru. Kljub dejstvu, da so po domačem porazu z Montpellierjem ostali brez možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja, se v Veszprem niso odpravili z belo zastavo. Želeli so si dobrega rezultata, a začetek je bil nekoliko skromnejši od pričakovanega. Gostitelji so namreč povedli s 3:0 in vsilili tekmecu svoj ritem. Tako je četa Branka Tamšeta na prvi gol čakala vse do 6. minute, ko se je David Miklavčič s samostojno akcijo, kot prvi vpisal med strelce. Igra je nato stekla, slovenski državni prvaki so ujeli tekmeca, pri izidu 8:8 pa imeli celo 100 odstotno priložnost za prvo vodstvo na dvoboju. Vratar Roland Mikler je takrat zaustavil poizkus mladega Blaža Janca in gostje so počasi spet prevzemali pobudo. Njihova moč je prišla do izraza v samem zaključku prvega polčasa, ko so pobegnili na 15:10.

Vid Poteko
Vid Poteko FOTO: Damjan Žibert

Uvodne minute nadaljevanja so povsem spominjale na prvi polčas, madžarski velikan je začel bolje, a Celjani se niso predajali. Še naprej so držali priključek z bogatim tekmecem, čeprav do vodstva niso uspeli. Ko je MKB Veszprem pobegnil na 22:19 je trener Tamše reagiral z minuto odmora, a nasveti niso zadostovali za preobrat. Po zaslugi Renata Sulića je tekmec pobegnil na 23:19, kasneje na 25:21 in slabih 10 minut pred iztekom igralnega časa je bilo tistih, ki so v Veszprem Areni verjeli v zmago Celjanov, vse manj.

A Tamšetovi izbranci se niso predajali. Še naprej so 'grizli' in verjeli v točko. Ob koncu so morali tekmecu čestitati za zmago z 29:26.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
16. 02. 2015 04.59
-7
a zdaj so že madžari za naše ekipe bogataši,dobr furajo tole našo lepo
CFC1
16. 02. 2015 00.19
+7
Bravo za Slovenski rokometni ponos pod takritko dr. Branka Tamšeta. Škoda sicer za nekaj nezbranosti predvsem v zakljurebitno borbo za kakšno točko. Še enkrat bravo Celje pivovarna laško za borbenost ibn nepopustljivost. Enkrat za Celje, vedno za Celje!