Drugi športi

Pivovarji na krilih Skoka 'zmleli' Koprčane

Koper, 14. 04. 2013 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu končnice s 36:31 ugnali koprski Cimos. Junak pomembne zmage pivovarjev je bil vratar Matevž Skok, ki je s paradami v obup spravljal nekdanje slovenske predstavnike med evropsko elito lige prvakov.

Rokometaši koprskega Cimosa so v prejšnjem krogu na domačem parketu ugnali zdesetkane državne prvake iz Velenja, v zadnjem krogu pa so bile njihove želje povezane z osvojitvijo novih dveh točk, tokrat proti najuspešnejšem slovenskem moškem rokometnem kolektivu – Celju Pivovarni Laško. Rumeno-modri so imeli v letošnji sezoni s pivovarji nekajkrat težave, ne nazadnje jih še niso uspeli premagati, zato so bili pred dvobojem še toliko bolj motivirani. Trener Celjanov Vladan Matić je to tudi pričakoval, zato je med tednom nosilce igre spočil, ti pa so sveži uvodoma vendarle zaostajali za primorsko zasedbo. Domačini so vodili že s 4:1, a so jih Celjani ujeli, z golom Uroša Rapotca so povedli tudi z 12:8, a tega niso znali izkoristiti. Na krilih Matevža Skoka so namreč počasi lovili tekmeca, z delnim izidom 6:0 pobegnili Cimosu, na polčas pa popolnoma zasluženo odšli z dvema goloma naskoka (19:17).

Nemanja Zelenović
Nemanja Zelenović FOTO: Aljoša Kravanja

V nadaljevanju so izbranci Fredija Radojkovića udarili znova, se na vse pretege trudili izničiti celjsko vodstvo, ko je vse kazalo, da jim bo uspelo, pa je na sceno stopil vratar Skok (18 obramb). Celjani so se lahko ob izjemno razpoloženem čuvaju mreže popolnoma osredotočili na napad, kjer so vseskozi držali vsaj dva gola prednosti. V 41. minuti je Gašper Marguč zabil za štiri (27:23), v 50. Nemanja Zelenović za pet (31:26) in deset minut pred koncem je bilo prav vsem v Bonifiki jasno, da lahko le še koprski čudež odnese zmago slovenskih pokalnih prvakov. Matićeva četa je igrala tako kot večji del dvoboja, s potrpežljivo igro pa so dvoboj mirno pripeljali h koncu in se veselili zmage s 36:31.

Z zmago so se Celjani Velenjčanom približali na vsega točko in se zadnjim tekmecem odlepili na praktično neulovljivih devet točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikica50
15. 04. 2013 00.26
+7
Vas bi ubilo če bi dejansko enega človečka poslal v Koper in bi mel slike iz dejanske tekme??