Drugi športi

Pivovarje obiskala protidopinška komisija

Celje, 24. 11. 2012 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaše Celja Pivovarne Laško je na petkovem dopoldanskem treningu obiskala protidopinška komisija Mednarodne rokometne zveze, testiranje pa je prestal trenutno najboljši strelec Lige prvakov Gašper Marguč.

Celjski rokometaši so misli usmerili proti državnemu prvenstvu in derbiju s Koprom, a še vedno številnim privržencem rumeno-zelenih misli begajo k zadnjima obračunoma z evropskim prvakom THW Kielom, ki so ga pivovarji namučili, na severu Nemčije pa nudili dostojen odpor. V obeh dvobojih je blestel Gašper Marguč – na povratnem je dosegel kar 11 golov – a že v petek je sledilo 'presenečenje'.

Gašper Marguč je na dveh obračunih Kielu zabil kar 18 golov.
Gašper Marguč je na dveh obračunih Kielu zabil kar 18 golov. FOTO: Damjan Žibert

Na treningu pivovarjev so se mudili predstavniki protidopinške organizacije, ki jih je v knežje mesto zaradi prihajajočega svetovnega prvenstva v Španiji poslala Mednarodna rokometna zveza (IHF). "Razumljivo smo bili ob obisku nekoliko presenečeni, a ni bojazni, da bi bilo kar koli narobe,“ je za 24ur.com na temo dopinškega testiranja dejal trener pivovarjev Vladan Matić, na preizkus pa je moral prav trenutno najboljši strelec Lige prvakov Marguč.

Ob tem dodajmo, da je zdravstveni bilten slovenskih podprvakov po gostovanju v Kielu še nekoliko širši, saj sta se na severu Nemčije poškodovala krožni napadalec Alem Toskić in desni zunanji rokometaš Žiga Mlakar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

podivjanaglista
25. 11. 2012 08.25
+2
Vsi so dopingirani!!! Še najbolj pa SLOVENSKO TOŽILSTVO :).
majonezko132
24. 11. 2012 20.55
+8
Nemci so jezni :)
vapor
24. 11. 2012 14.49
+16
barabe, naj grejo raj mal v nemčijo, aja tam majo dost gnarja tk da jim ni treba
NINANANA68
24. 11. 2012 15.25
+15
saj ravno oni so jih poslali, ker jim ne gre v račun, da jih je Celje tako namučilo...še posebej se je to videlo pri Jichi, je bil tako naspidiran, da bi si zaslužil več kot samo en rdeč karton, vendar....vsakemu je jasno, zakaj ga ni!