Drugi športi

Pišemo zdravo zgodbo

Koper, 28. 05. 2015 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Kopra 2013 so v letošnji sezoni dosegli enega izmed zastavljenih ciljev, to je vrnitev med slovensko elito, zdaj pa si želijo, da bi s pomočjo generalnega pokrovitelja nadaljevali začrtano pot in tudi v prihodnje gradili zgodbo na doma vzgojenih fantih.

Medtem, ko je v slovenskem rokometnem državnem prvenstvu na sporedu vrhunec, veliki finale, so mnogi z mislimi že v prihodnji sezoni. Mariborčani s 3. mestom v državnem prvenstvu že razmišljajo o njej, iščejo kakovostne okrepitve s katerimi bodo skušali biti večji tudi od sodnikov, ki v polfinalu državnega prvenstva niso opravili svojega dela, kot bi ga morali. A to je preteklost. Verjamejo v lepši jutri, verjamejo v vzpon.

Nekaj podobnega si želijo tudi v Kopru, kjer so na vrhu že bili, a strmoglavili v najnižjo ligo. Ustanovili nov klub in se v dveh sezonah vrnili tja, kjer jim je mesto. "1. liga? Nekaj fenomenalnega! Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil vsem, ki so nam stali ob strani in verjeli v našo zdravo zgodbo. Tu mislim na vse prostovoljce, vlagatelje, pokrovitelje, predsednika, upravni odbor in župana Borisa Popovića. Brez njih ne bi bili, kjer smo, mladi obetavni fantje pa bi verjetno že iskali možnost za napredek, kje drugje," je za 24ur.com povedal kapetan koprskega prvoligaša Uroš Rapotec, eden tistih, ki navkljub ponudbam nikoli ni razmišljal o odhodu. Klubu, ki mu je dal vse, vrača z zvrhano mero.

Uroš Rapotec je bil v Kopru, ko je bilo najlepše in najtežje.
Uroš Rapotec je bil v Kopru, ko je bilo najlepše in najtežje. FOTO: Damjan Žibert

Postopoma proti vrhu
Koper in Dobova bosta prava popestritev za prvoligaško druščino, obe zasedbi imata zveste privržence. Oba sta s trdim delom in močno omejenimi sredstvi prišla med deset najboljših slovenskih klubov. Koprčani so odločeni narediti korak naprej, se z leti pomikati proti vrhu lestvice, a težava utegne biti denar. "Upam, da ostanemo zdrava sredina in verjamem, da je v prihodnjih letih mogoč korak naprej. Cilj je v vsakem primeru stabilizacija. Ne želimo preskakovati stopnic," je dodal Rapotec, ki upa, da bo klub našel generalnega pokrovitelja, saj bi potem imeli vse nastavke, da v klubu še nekaj let zadržijo obetavni podmladek.

Loris Požar bi bil rešitev
Čeprav je iskanje generalnega pokrovitelja velika težava v časih gospodarske krize, na obali pa malo podjetij, ki so pripravljena zajetnejši kup denarja vložiti v šport, se zdi, da bi lahko v koprsko zgodbo vstopil Loris Požar. Pravzaprav so ga mnogi na širšem koprskem območju videli že kot rešitelja zgodbe RK Cimos Kopra, a ostalo je pri željah. Požar se ni želel mešati v projekte, ki so jih zavozili drugi in priti s svežim kapitalom, s katerim bi poplačal dolgove. Morda zdaj, ko je zgodba grajena na zdravih temeljih ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NevemNimamNekegaVzdevka
28. 05. 2015 18.43
+1
Res je. Fantje si zaslužijo podporo, kajti to zgodbo, ki jo pišejo je fenomenalna. Da bi se ta dogodek, kot se je zgodil z cimosom, zgodil kje drugje je edino celje,ki bi nekako z svojimi mladinci nekaj naredilo. Ostali klubi pa imajo mogoče 4,5 dobesedno domačih igralcev ostalo so prevzeti iz drugih sosednjih klubov ali pa tujci. Še enkrat kapo dol.
dannyer
28. 05. 2015 12.58
+4
tako koper kot dob če se ne motim 1 in 2 uvrščeni sta pokazala kvaliteto za 1 slo ligo celo nekaj igralcev ki bodo v reprezentanci nekoč slovenija potrebuje močne klube že letos bi bil koper naj manj 5 po moči . koper celje velenje maribor , trimo . pa še kaki 3 ki lahko presenetijo oz po nagajajo . pa bomo imeli lepšo prihodnost .
vaše vreme isti?e
28. 05. 2015 10.31
+7
carji..ni važno koliko krat in kako nizko padeš, važno je da se vsakič znova vstaneš....rapotec pa svaka čast #kapetan