Drugi športi

Pirova zmaga Celjanov, ki so ostali brez osmine finala rokometne lige prvakov

Celje, 24. 02. 2018 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja so v 13. krogu Lige prvakov premagali danski Aalborg z 32:28, a zavoljo zmage Meškovega Bresta nad francoskim PSG (29:28) nimajo več nobenih možnosti za preboj v osmino finala Lige prvakov. Krog pred koncem ima namreč šestouvrščeni Brest v skupini B neulovljivo prednost treh točk.

Celjani se poslavljajo od Lige prvakov. V zadnjem krogu skupinskega dela bodo gostovali pri Veszpremu.
Celjani se poslavljajo od Lige prvakov. V zadnjem krogu skupinskega dela bodo gostovali pri Veszpremu. FOTO: SEHA

Celjski rokometaši so že pred tekmo s tekmeci iz danskega Aalborga ostali brez vseh možnosti za preboj v osmino finala evropske lige prvakov. To so jim onemogočili tekmeci iz beloruskega Bresta po današnji nenadejani zmagi nad Parižani, v "revialnem dvoboju" v Zlatorogu s tekmeci iz danskega Aalborga pa so smetano pobrali domači rokometaši in ne glede ena razplet zadnjega dvoboja v madžarskem Veszpremu, ki bo v soboto, 3. marca, osvojili končno sedmo mesto v skupini B.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so sijajno odprli zadnji domači dvoboj v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini v tej sezoni in po pičlih petih minutah povedli s 4:1. V nadaljevanju so vselej bojeviti rokometaši iz Hamletove dežele vzpostavili ravnotežje in se približali na dva gola, a nato so Celjani znova zaigrali sijajno in v 17. minuti prvič na tekmi povedli za pet golov (10:5).

V naslednjih šestih minutah pa so Danci naredili delni izid 6:1 in v 23. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (11:11), a zaključne minute prve polovice so minile v prevladi domače zasedbe, ki je na velik odmor odšla s prednostjo treh golov (15:12). Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, obe ekipi sta prikazali toplo-hladno predstavo. Celjani so v šesti minuti znova vodili za pet golov (19:14), a le dve minuti kasneje je bilo le +2 (19:17). Nato je znova nastopilo plodno domače obdobje, v 47. minuti so Tamšetovi varovanci povedli s 24:19, le štiri minute pozneje pa je bilo 25:24.

V razburljivi končnici so gostitelji vendarle strnili svoje vrste in si po golu Jake Malusa v začetku 58. minute priigrali štiri gole prednosti (31:27), lepo zalogo v zadetkih pa zadržali do konca dvoboja. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Borut Mačkovšek z osmimi in Žiga Mlakar s šestimi goli.

Izid:
Celje - Aalborg 32:28 (15:12)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.