Drugi športi

Phelps 'odsedel' kazen in obdržal možnosti za nastop na SP

Baltimore, 09. 04. 2015 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najuspešnejši plavalec v zgodovini Američan Michael Phelps se bo po šestmesečni prepovedi zaradi vožnje v vinjenem stanju vrnil na tekmovanja. Ameriški šampion je izjemno motiviran, kot kaže, pa tudi ni popolnoma zapravil možnosti za nastop na SP.

"Šestmesečna prepoved se je iztekla in komaj čakam, da se vrnem v bazen. Vidimo se v Mesi," je na Twitterju zapisal Phelps, ki ga je septembra lani zaradi prehitre vožnje zaustavila policija. Za nameček je ameriški plavalec vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bil kaznovan s pogojno kaznijo. Vendar to ni bila edina kazen, ki jo je dobil na račun vožnje v alkoholnem stanju, saj ga je s šestmesečno prepovedjo kaznovala tudi ameriška plavalna zveza, s tem pa naj bi ostal tudi brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta v Rusiji.

Vendar je pred nekaj dnevi direktor ameriške plavalne reprezentance Chuck Wielgus pred nekaj dnevi za ameriško spletno stran ESPN izjavil, da obstaja možnost, da bi Phelps vendarle nastopil na svetovnem prvenstvu. Če se bo to zgodilo, bi dobitnik 58 zlatih kolajn na največjih tekmovanjih (18 na olimpijskih igrah, 27 na svetovnih prvenstvih in 13 na panameriških igrah) v Kazanu plaval v disciplini 100 metrov delfin, 100 prosto in 200 mešano.

Svoj prvi nastop bo imel Phelps od 15. do 18. aprila na mitingu v Mesi, v ameriški zvezni državi Arizona.Na plavalnem mitingu v Mesi bodo prihodnji teden nastopili tudi številni drugi dobitniki zlate olimpijske kolajne. Tako bodo ob 29-letnem Phelpsu na startu tudi Katie Ledecky, Ryan Lochte, Tyler Clary, Natalie Coughlin, Matt Grevers in Allison Schmitt. Phelps se po olimpijskih igrah v Londonu 2012 napovedal, da bo končal kariero, a se je pozneje premislil in začel s pripravami na olimpijske igre v Rio de Janieru 2016.

Michael Phelps
Michael Phelps FOTO: Reuters


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
09. 04. 2015 08.35
-5
Marihuana pušča trajne posledice na srčni mišici in je hud doping, zato bi mu morala svetovna plavalna zveza trajno prepovedati profesionalno nastopanje.
JanezPetarda
09. 04. 2015 10.30
+1
A si ze kdaj kadil travo oz poznas koga k jo ?.. Mislm da je zrak k ga dihamo bl skodliv k marihuana..
Našvasan_zob
09. 04. 2015 10.43
+1
Če že moramo uvrstit marihuano med doping substance, potem bi jo teoretično lahko edino zato, ker blaži bolečine.. Posledično lahko nekdo trenira intenzivneje saj ne čuti toliko bolečin kot nekdo, ki je ne uporablja... Pa še ta izjava je bolj tako "na prvo žogo"...