Drugi športi

Petkovšek sezono svetovnega pokala začel z zmago

Cottbus, 25. 03. 2012 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gimnastični as Mitja Petkovšek je v Cottbusu na najboljši možen način začel novo sezono svetovnega pokala – z zmago. V finalu je na bradlji prikazal vajo z izhodiščem 16,200 točke in jo izvedel tako lepo, da mu nihče od tekmecev ni bil kos. Z oceno 15,500 je na uvodni tekmi olimpijske sezone 2012 prepričljivo slavil zmago.

"Vrhunsko, vrhunsko! Lepo sem telovadil," je po zmagi na prvi tekmi svetovnega pokala v olimpijski sezoni 2012 uvodoma povedal Mitja Petkovšek in v smehu pojasnil: "Lahko bi bilo tako, kot včeraj pri Sašu Bertonclju, ko je bil prisiljen v finalu nastopiti s težjo vajo, in bi moral precej več tvegati. A na srečo se je odvilo v popolnoma drugo smer, pred mano so tekmeci delali napake, tako da sva se s trenerjem tik pred zdajci odločila za lažjo vajo. Na koncu se je izkazalo, da sem edini med nastopajočimi naredil popolno vajo, kar mi je prineslo zanesljivo zmago." Štiriintridesetletni gimnastični veteran je namreč danes zmagal z ogromno prednostjo, saj je najbližjega zasledovalca, zmagovalca olimpijskih iger mladih Ukrajinca Olega Stepka, ki danes praznuje 18. rojstni dan, ugnal za sedem desetink točke. "Ker sem bil v finalu na vrsti šele peti, sem lahko taktiziral in nastopil z lažjo vajo. Vedel sem, da če jo naredim lepo, bo kolajna dosegljiva. Danes je nedvomno super vlogo igrala taktika in to je poseben čar gimnastike, da se včasih da taktizirati," je še dejal telovadec Narodnega doma.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

"Med vajo sem sicer naredil manjši preprijem, ki ga je škoda, a se mi je ta manjša napaka pripetila tudi v kvalifikacijah. Očitno mi toči ne gredo ravno najboljše zadnje dni. A sama vaja je bila zelo lepa, na koncu mi je spet uspel odličen seskok, tako da sem se prav na koncu vaje oddolžil za manjšo napako. Prejel sem lepo oceno za lepo vajo. Tudi če nastopim z lažjo vajo, me je ob takšni izvedbi, kot sem jo prikazal danes, marsikdo težko prehiti," je še povedal Petkovšek o današnjem nastopu in dodal, da prireditelji na podelitvi niso zaigrali himne: "Zdravljice na žalost danes ni bilo, to se le redko zgodi. Seveda pa bi si jo želel še kdaj slišati na zmagovalnem odru." V finalu je nastopila tudi telovadka Adela Šajn, ki se je kljub bolečinam po poškodbi gležnja v kvalifikacijah odločila za finalni nastop, a je v zadnji diagonali naredila napako in na koncu z oceno 12,175 točke zasedla sedmo mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
27. 03. 2012 15.56
zdej bo pa spet čebljal naprej in nazaj..
karmen_f
25. 03. 2012 18.22
+7
Čestitke Mitja!!! Takšni uspehi slovenskih športnikov me vedno razveselijo!!
Janša je naš
25. 03. 2012 17.15
-10
pa gdo to sploh spremlja?
Genialac
25. 03. 2012 16.57
+14
majkol
25. 03. 2012 16.47
+10