Drugi športi

Petkovšek se bo še vrnil, verjetno že spomladi

Ljubljana, 13. 03. 2015 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolga leta prvo ime slovenske gimnastične reprezentance Mitja Petkovšek se vse od maja lani namesto s tekmeci in bradljo bori s poškodbo hrbta.

Mitja Petkovšek se ni predal in je pridno treniral, rezultati pa se kažejo. Ljubljančan upa, da se bo vrnil v spomladanskem delu sezone svetovnega pokala, najverjetneje kmalu po aprilskem evropskem prvenstvu. "S hrbtom nikoli ne bo tako, kot je bilo. Težave bodo vedno. Od moje zadnje tekme, ki je bila konec maja lansko leto, sem precej delal na moči trebuha in hrbta. Zdaj se nekoliko bolje počutim. Je pa res, da najtežjih elementov, sploh pa celotne sestave s seskokom vred, pri seskoku je bilo najhuje, niti nisem preizkusil. Počasi se približujem takšni pripravljenosti, da bom lahko začel vaditi tudi seskok," je povedal izkušeni telovadec. Petkovšek, ki je slovenski gimnastiki leta 2007 v Stuttgartu priboril zadnji naslov svetovnega prvaka v tem športu, je po drugem mestu na lanskem svetovnem pokalu v Anadii sporočil, da se ne bo pripravljal na jesensko svetovno prvenstvu na Kitajskem, prav četrto mesto reprezentančnega kolega Saša Bertonclja oktobra na SP v Nanningu pa mu je dalo zagon za vrnitev. Temu je zdaj blizu. "Fantje gredo na tekme svetovnega pokala, v Cottbus, Doho, Ljubljano, jaz pa sem si optimistično želel, da bi se pripravil na evropsko prvenstvo, ki bo nekje čez šest tednov v Montpellierju. A vmes se mi je kot ničkolikokrat doslej raztrgala še koža na dlani, tako da sem izgubil dva tedna treninga. Nisem mogel vaditi. Bolj optimističen scenarij je, da se vrnem na eni od tekem po EP, to je Anadia ali Varna, takrat bi se lahko pridružil fantom in poizkusil s kakšno lažjo različico sestave na bradlji," napoveduje 38-letnik.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

Petkovšek je v svoji bogati karieri osvojil praktično vse, manjka pa mu olimpijsko odličje. Zadnja leta je ves čas poudarjal, da še vedno sanja o tem, saj je na igrah v Sydneyju leta 2000 in v Pekingu leta 2008 ostal brez kolajne, čeprav je sodil v ožji krog favoritov. Verjetno zadnja priložnost bo jeseni na SP v Glasgowu, ko se bodo delile vozovnice za igre v Rio de Janeiru. "Načeloma ne morem tako ambiciozno razmišljati, da bi lahko šel na SP po olimpijsko vozovnico. Tega si zdaj sploh ne morem predstavljati. Je pa tako, da če bi hrbet zdržal, če fantje v reprezentanci ne bi bili boljši od mene, bi se potrudil še za eno SP. Vse, kar razmišljam, je, da bi se spomladi uspešno vrnil na kakšni tekmi," še pravi Petkovšek in dodaja, da povsem zadnje besede v športni gimnastiki še ni rekel: "Ne, načeloma ne. Glavne besede sem povedal, to je že mimo. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bi še tekmoval, a se obenem prav dobro zavedam, da obstaja možnost, da mi to ne bo več uspelo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buhibatina
13. 03. 2015 14.05
+10
To je pravi športnik. Vzor tudi izven športnih dvoran. Respect Mitja!