Drugi športi

Petkovšek in Bertoncelj zanesljivo v finale

Sofija, 22. 05. 2014 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sašo Bertoncelj in Mitja Petkovšek sta z odliko opravila kvalifikacijska nastopa na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Sofiji. Bertoncelj je za predstavo na konju prejel 15,366 točke, kar je 4. ocena med kvalifikanti, Petkovšek pa na bradlji 15,633 s 3. oceno.

Bertoncelj je bil pred težko nalogo, saj je Slovenija kvalifikacijske nastope zjutraj začela prav na njegovem paradnem orodju, konju z ročaji. "Zagotovo je slabost, če tekmuješ v jutranji skupini. Sodnikom v zadnji ponavadi malo pobegnejo ocene, za nameček pa prav tam nastopa večina najboljših. Upam, da bodo ostali enako strogi za vse," si je takoj po nastopu zaželel telovadec Narodnega doma, ki je pričakoval višjo oceno. "Vaja je bila zelo lepa, super, z izjemo manjše napakice pri rusu. A vedel sem, da mora biti vaja od tistega trenutka naprej do konca popolna in to mi je uspelo," je po nastopu v Areni Armejec povedal izkušeni telovadec in priznal, da je imel pred nastopom tremo: "Preden sem šel na konja, sem imel tremo in sem bil živčen, ker po letošnji operaciji komolca za seboj nimam toliko ponovitev uspešnih sestav, kot bi si želel."

Lepo predstavo je pokazal tudi Petkovšek, ki je izvajal vajo s tremi toči z izhodiščem 16,500, nato pa kljub poskoku pri seskoku za izvedbo prejel visokih 9,133 točke, največ med vsemi finalisti. "Enkratno! Vaja je bila zelo lepa. Še najbolj vidna napaka je bila pri seskoku, pa tudi pri prvem toču sem komaj, komaj obstal na bradlji. Nekako sem bil tresoč, nisem vedel, kdaj bom klecnil, ali bom omahnil z bradlje ali ne. Ampak navzven je bila sestava videti zelo lepa, tudi ocena je bila lepa, takšna, ki zanesljivo vodi v finale," je bil po nastopu zadovoljen gimnastični veteran.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

Preostala trojica slovenskih telovadcev se ni dobro odrezala. Možnosti za finale je imel tudi Rok Klavora na parterju, a je sestavo opravil s prestopom, nato pa se je pri zadnji diagonali še usedel. Sicer je imel smolo, saj si je tu na prizorišču poškodoval mezinec na roki, zato ni mogel tekmovati v mnogoboju, temveč je nastopil na štirih orodjih. Zato pa sta v mnogoboju tekmovala Alen Dimic (77,106) in Žan Žunko (73,049), ki je vskočil namesto poškodovanega Klavore. Po besedah selektorja Sebastijana Piletiča je Dimic naredil veliko preveč napak, medtem ko je Žunko, ki je tekmoval na svoji prvi veliki članski tekmi, nastopil v okviru pričakovanj. Skupno je Slovenija zbrala 231,585 točke; vodilni Britanci so jih zbrali 267,076.

"Če izvzamem Mitjo in Saša, ki sta danes tekmovala res odlično, so preostali nastopili zelo slabo. Očitno je, da mnogobojska, ekipna pripravljenost ni bila dobra. Mislim, da nas čaka še veliko dela, da bomo strnili solidno ekipno tekmovanje brez tako številnih velikih napak. Padec sicer ni nič nenavadnega, vse ekipe delajo napake, a mi smo jih naredili preveč," je današnje kvalifikacije ocenil Piletič.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.